Plnka vyrobená z kyslej smotany a šľahačky je rýchla a jednoduchá na prípravu. Tu je prehľadný recept:
Zloženie:
- 200 ml kyslej smotany
- 200 ml šľahačky
- 2 lyžice práškového cukru
Plnka z kyslej smotany a šľahačky
Návod na prípravu:
- V nádobe zmiešajte kyslú smotanu so šľahačkou.
- Pridajte práškový cukor a dôkladne všetko premiešajte, aby sa cukor úplne rozpustil a plnka nadobudla sladkú chuť.
- Plnku môžete použiť na vyplnenie koláčov, tort, muffinov alebo na prípravu vyprážaných dezertov podľa vašej nálady.
- Plnku je možné tiež použiť ako náplň do pandesal, alebo na zdobenie ovocných šalátov.
Nezabudnite, že táto plnka je mimoriadne jednoduchá a môžete ju prispôsobiť podľa svojich preferencií pridaním ďalších prísad, ako je vanilkový extrakt alebo citrónová kôrka. Prajeme dobrú chuť!
2) Plnka z kyslej smotany a šľahačky
Plnka z kyslej smotany a šľahačky je fantastickým doplnkom do mnohých dezertov. Tento recept je jednoduchý a ponúka osviežujúcu chuť. V tomto článku sa dozviete, ako si pripraviť túto chutnú plnku, ktorá poteší každého milovníka sladkostí.
Na výrobu plnky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 ml kyslej smotany
- 250 ml šľahačky
- 50 g práškového cukru
- 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
- 1 balenie želatíny (prípadne) na zosilnenie konzistencie
Návod na prípravu
Postup pri príprave plnky z kyslej smotany a šľahačky je veľmi jednoduchý:
- Najskôr si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Kyslá smotana a šľahačka by mali byť vychladené, čo uľahčí ich miešanie.
- V miske skombinujte kyslú smotanu s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Dôkladne premiešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nebude homogénna.
- V inej mise vyšľahajte šľahačku, kým nevytvorí pevné špičky. Potom pomaly a opatrne ju zapracujte do zmesi kyslej smotany, aby sa zachovala nadýchanosť šľahačky.
- Ak používate želatínu, pripravte ju v súlade s pokynmi na obale a následne ju jemne vmiešajte do hmoty.
- Plnku môžete využiť na torty, koláče alebo ju servírovať ako lahodný dezert samostatne. Nezabudnite plnku nechať odpočívať v chladničke aspoň hodinu pred podávaním.
Teraz si môžete vychutnať túto lahodnú plnku z kyslej smotany a šľahačky. Je skvelým prídavkom k vášmu obľúbenému dezertu a určite si získa srdcia všetkých hostí.