Plnka z kyslej smotany a šľahačky

Plnka vyrobená z kyslej smotany a šľahačky je rýchla a jednoduchá na prípravu. Tu je prehľadný recept:

Zloženie:

  • 200 ml kyslej smotany
  • 200 ml šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru

 

Plnka z kyslej smotany a šľahačky

Návod na prípravu:

  1. V nádobe zmiešajte kyslú smotanu so šľahačkou.
  2. Pridajte práškový cukor a dôkladne všetko premiešajte, aby sa cukor úplne rozpustil a plnka nadobudla sladkú chuť.
  3. Plnku môžete použiť na vyplnenie koláčov, tort, muffinov alebo na prípravu vyprážaných dezertov podľa vašej nálady.
  4. Plnku je možné tiež použiť ako náplň do pandesal, alebo na zdobenie ovocných šalátov.

Nezabudnite, že táto plnka je mimoriadne jednoduchá a môžete ju prispôsobiť podľa svojich preferencií pridaním ďalších prísad, ako je vanilkový extrakt alebo citrónová kôrka. Prajeme dobrú chuť!

 

Plnka z kyslej smotany a šľahačky - 2

Ako dlho sa varia párky?

Ako dlho sa varia párky?

Čítať viac »

2) Plnka z kyslej smotany a šľahačky

Plnka z kyslej smotany a šľahačky je fantastickým doplnkom do mnohých dezertov. Tento recept je jednoduchý a ponúka osviežujúcu chuť. V tomto článku sa dozviete, ako si pripraviť túto chutnú plnku, ktorá poteší každého milovníka sladkostí.

Na výrobu plnky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 ml kyslej smotany
  • 250 ml šľahačky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 1 balenie želatíny (prípadne) na zosilnenie konzistencie

Návod na prípravu

Postup pri príprave plnky z kyslej smotany a šľahačky je veľmi jednoduchý:

  1. Najskôr si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Kyslá smotana a šľahačka by mali byť vychladené, čo uľahčí ich miešanie.
  2. V miske skombinujte kyslú smotanu s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Dôkladne premiešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nebude homogénna.
  3. V inej mise vyšľahajte šľahačku, kým nevytvorí pevné špičky. Potom pomaly a opatrne ju zapracujte do zmesi kyslej smotany, aby sa zachovala nadýchanosť šľahačky.
  4. Ak používate želatínu, pripravte ju v súlade s pokynmi na obale a následne ju jemne vmiešajte do hmoty.
  5. Plnku môžete využiť na torty, koláče alebo ju servírovať ako lahodný dezert samostatne. Nezabudnite plnku nechať odpočívať v chladničke aspoň hodinu pred podávaním.

Teraz si môžete vychutnať túto lahodnú plnku z kyslej smotany a šľahačky. Je skvelým prídavkom k vášmu obľúbenému dezertu a určite si získa srdcia všetkých hostí.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *