Plnka z nátierkoveho masla

Jedným z variantov pre plnku z rozotierateľného masla je príprava sladkej maslovej smotany, ktorú je možné využiť na zdobenie tort, palacinkových jedál alebo iných dezertných špecialít.

  • 200 g mäkkého rozotierateľného masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2-3 lyžice mlieka

Plnka z maslového nátierky

V mixovacej miske skombinujte rozotierateľné maslo, práškový cukor a vanilkový extrakt.
Postupne vsypte mlieko a miešajte do dosiahnutia hladkej a krémovej textúry.
Hotovú smotanu môžete okamžite využiť alebo ju nechať stuhnúť v chladničke.

Tento sladký maslový krém si môžete upraviť podľa vlastných preferencií pridaním čokoládových kúskov, kôry z citrónu či pomaranča, škorice alebo iných prísad, ktoré vás lákajú. Prajeme dobrú chuť!

 

Plnka z nátierkoveho masla - 2

2) Plnka z nátierkoveho masla

Plnka z nátierkového masla predstavuje skvelú voľbu pre prípravu rôznych pokrmov, či už ide o sendviče, alebo pečené dobroty.

Hydinové ragú – Polievka

Hydinové ragú – Polievka

Čítať viac »

Je to rýchle a jednoduché riešenie pre tých, ktorí hľadajú chutný a výživný variant. V tomto texte vám prinesieme recept na prípravu takejto plnky, ktorú si môžete jednoducho prispôsobiť podľa svojich preferencií.

Na výrobu plnky z nátierkového masla budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 200 g nátierkového masla (napríklad s bylinkovou príchuťou alebo so slaninou)
  • 100 g strúhanky
  • 1 stredne veľkú cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1/2 šálky nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup pri príprave plnky

Príprava plnky z nátierkového masla je veľmi nenáročná. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. V mise skombinujte nátierkové maslo so strúhankou.
  2. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Dochutite soľou a korením podľa vlastného gustu.
  4. Dobre premiešajte všetky zložky, až kým nevytvoríte súdržnú zmes.
  5. Plnku môžete použiť okamžite alebo ju nechať odstáť v chladničke pre lepšie prepojenie chutí.

Na záver, plnka z nátierkového masla sa môže stať vynikajúcim doplnkom do rozmanitých jedál, obohacujúc chuť sendvičov, pečených pokrmov či dokonca aj šalátov. Stačí experimentovať a prispôsobovať suroviny podľa svojich predstáv!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *