Poleva z kakaa a smotany

Tu je návod na výrobu polevy z kakaa a smotany:

Potrebujete:
– 200 g tabličky s kakaom (s vhodným percentom kakaového prášku)
– 200 ml smotany na šľahanie
– 50 g masla
– 4 polievkové lyžice práškového cukru

Poleva z kakaa a smotany

Postup:
1. Rozlomte kakaovú tabličku na menšie časti a umiestnite ju do horúcej vodnej lázní v neprepúšťajúcej miske. Nechajte ju rozpustiť. Alternatívne to môžete urobiť aj v mikrovlnnej rúre na nízky výkon.

2. V hrnci zohrievajte smotanu na strednom ohni, pričom dbajte na to, aby nezačala vrieť.

3. Do zahriatej smotany vsypte kakaový prášok a stále miešajte, až kým sa prášok úplne nerozpustí a vznikne homogénna poleva.

Ako dlho sa varí cvikla na zaváranie?

Ako dlho sa varí cvikla na zaváranie?

Čítať viac »

4. Do hotovej polevy pridajte maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí a poleva sa nestane hladkou a lesklou.

5. Odstráňte polevu z tepla a prisypte práškový cukor. Dobre premiešajte, kým sa cukor úplne nespojí.

Vaša kakaová poleva je hotová! Môžete ju využiť na dekoráciu koláčov, tort, zmrzliny alebo iných sladkých pochúťok.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *