Slovenská verzia receptu na polievku z kuracích stehien je nasledovná:
Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korene
– 1 polievkovú lyžicu masla
– soľ
– čierne korenie
– 1 bobkový list
– 1 lyžičku mletej sladkej papriky
– 1 lyžičku mletej červenej papriky
– 1 lyžicu hladkej múky
– 1 liter kuracieho vývaru
– 2 zemiaky
Polievka z kuracích stehien
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osolíme.
2. Očistíme cibuľu, mrkvu a petržlenové korene a nakrájame ich na drobnejšie kúsky.
3. V hrnci rozpustíme maslo na strednom ohni. Pridáme nakrájanú zeleninu a jemne dusíme niekoľko minút, až kým nezmäkne.
4. Následne pridáme ochutené a opražené kuracie stehná a opekáme ich z každej strany do zlata.
5. Opäť pridáme osolené a opečené kuracie stehná a na chvíľu ich opražíme.
6. K zelenine vmiešame mletú sladkú a červenú papriku, spolu s hladkou múkou a dobre premiešame.
7. Postupne nalievame kurací vývar a zamiešavame, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu. Vývar pridávame postupne, aby sme predišli vzniku hrudiek múky.
8. Pridáme bobkový list, zemiaky nakrájané na menšie kúsky a varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú a mäso nebude dobre prepečené. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trochu vody podľa vlastného uváženia.
9. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
10. Polievku podávame teplú a môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!