Poľovnícky nákyp z makarónov

Začneme prípravou potrebných ingrediencií pre poľovnícky nákyp z makarónov:

  • 250 g makarónov
  • 500 g mäsa (napríklad diviny)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 150 g syra (preferujem tvrdšie druhy ako eidam alebo gouda)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • mletá paprika na ozdobenie

 

Poľovnícky nákyp z makarónov

Postup:

  1. Najprv si pripravíme makaróny podľa pokynov na obale. Keď sú hotové, necháme ich odkvapkať a stranou.
  2. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú cibuľa sklovitá.
  3. Pridáme na kocky nakrájané mäso a opražíme ho dozlatista.
  4. Potom pridáme smotanu na šľahanie a necháme zmes krátko povariť. Osolíme a okoreníme podľa svojho vkusu.
  5. V miske zmiešame vajcia, nastrúhaný syr a osolíme.
  6. Na vymastený pekáč rozložíme polovicu uvarených makarónov a zalejeme ich polovicou mäsovou zmesou.
  7. Následne pridáme druhú polovicu makarónov a zvyšnú časť mäsovej zmesi.
  8. Nakoniec prelejeme vajcovou zmesou.
  9. Dáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút, kým nezískame peknú zlatohnedú farbu.
  10. Pred podávaním môžeme nákyp ozdobiť mletou paprikou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *