Recept: Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou. Dnes niečo trocha zložitejšie.

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 krkovičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 1/4 šálky nasekaného čerstvého pažítku

 

Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame ich na tenké plátky, ale nie úplne našípkujúc.
  3. Krkovičky opláchneme a osušíme. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  4. Na veľkej panvici zahrejeme olivový olej a opekáme krkovičky, až kým nebudú zlatisté. Potom ich odložíme nabok.
  5. V menšej panvici zahrejeme mlieko a pridáme doň pažítku. Opláchneme a osušíme panvicu, lebo ju budeme potrebovať neskôr.
  6. Vo veľkej vypiekacej forme uložíme jednu vrstvu zemiakových plátkov. Posolíme a okoreníme. Pokvapkáme ich s trochou mlieka, aby sa nesušili.
  7. Na vrstvu zemiakov položíme prepečené krkovičky a zalejeme zvyšným mliekom. Posolíme a okoreníme.
  8. Postup opakujeme, až kým nebudeme mať vyčerpané zemiaky a krkovičky. Posledná vrstva by mala byť zemiaková.
  9. Vložíme formu do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút, kým zemiaky nebudú mäkké a zlatisté.
  10. Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo ryži.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *