Radi by sme s tebou zdieľali jednoduchý a chutný recept na prípravu prírodných bravčových rebierok. Tu je návod, ako na ne:

Prírodné bravčové rebierka

Suroviny:

  • 800 g bravčových rebierok
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička čerstvo mletej ľubovníkovej drvenej papriky
  • 1 lyžička sušenej červenej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Prírodné bravčové rebierka recept

Postup:

  1. Vložte bravčové rebierka do veľkej misky a pridajte nasekaný cesnak, olivový olej, mletú sladkú papriku, ľubovníkový koren, sušenú červenú papriku, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny rovnomerne rozotrela po mäse.
  2. V misky s rebierkami nechajte mäso marinovať aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc v chladničke, aby sa chuť ešte lepšie prenikla do mäsa.
  3. Predhrejte rúru na 180 °C.
  4. Bravčové rebierka rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich asi 1 hodinu, kým mäso nie je jemne opečené a šťavnaté.
  5. Po upečení nechajte rebierka ešte chvíľu odpočívať na plechu a potom ich podávajte s prílohou podľa vlastnej preferencie, napríklad s opekaným zemiakovým pyré alebo šalátom.

Dúfame, že sa ti tento recept bude páčiť a prírodné bravčové rebierka ochutnáš. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *