Rajčinová polievka s kapustou

Ingrediencie:
– 500 g čerstvých rajčiakov
– 200 g kapusty
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička sušenej bazalky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– 2 lyžice kukuričnej múky
– 2 lyžice vody
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Rajčinová polievka s kapustou

Postup:
1. Rajčiaky dôkladne umyjeme, odstránime kôstky a nakrájame ich na malé kúsky.
2. Kapustu rozkrájame na tenké pásiky.
3. Cibule a cesnak olúpeme a drobno nakrájame.
4. V hrnci zahrejeme olej a orestujeme cibuľu s cesnakom do zlatista.
5. Pridáme mletú sladkú papriku a rajčiaky. Krátko ich restujeme a následne pridáme kapustu a bazalku. Orestujeme ešte približne 5 minút.
6. Do zmesi vlijeme zeleninový vývar a paradajkový pretlak. Dochutíme soľou a čiernym korením. Varíme asi 15-20 minút, kým kapusta nezmäkne.
7. V menšej miske si pripravíme zápražku z kukuričnej múky a vody. Kukuričnú múku rozmiešame vo vode, aby sa nevytvárali hrudky.
8. Zápražku primiešame do polievky a varíme ešte 5 minút, kým sa polievka nezohreje a nezhustne.
9. Polievku servírujeme posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dusená červená kapusta z pohára

Dusená červená kapusta z pohára

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *