Ingrediencie:
– 500 g čerstvého rajčiaka
– 200 g kapusty
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička sušenej bazalky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– 2 lyžice kukuričnej múky
– 2 lyžice vody
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Rajčinová polievka s kapustou
Postup:
1. Rajčiaky umyjeme, odstránime kôstky a nakrájame ich na malé kúsky.
2. Kapustu nakrájame na tenké rezance.
3. Cibuľu a cesnak olúpeme a jemne nakrájame.
4. V hrnci zohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
5. Pridáme mletú sladkú papriku a rajčiaky. Krátko ich restujeme, a potom pridáme kapustu a bazalku. Orestujeme ešte asi 5 minút.
6. Do zmesi pridáme zeleninový vývar a paradajkový pretlak. Dochutíme soľou a čiernym korením. Varíme asi 15-20 minút, kým kapusta nezmäkne.
7. V malej miske si pripravíme zápražku z kukuričnej múky a vody. Kukuričnú múku rozmiešame vo vode, aby nevznikaly hrudky.
8. Zápražku pridáme do polievky a varíme ešte 5 minút, kým sa polievka nenazhreje a nezhustne.
9. Polievku podávame posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!