Rajčinová polievka z lúpaných rajčín

Ak hľadáte recept na polievku z lúpaných rajčín, tu je jednoduchý slovenský návod:

Potrebujeme:
– 500 g lúpaných rajčín (môžu byť čerstvé alebo konzervované)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžičku cukru
– 700 ml zeleninového vývaru
– 1 lyžicu zmesi talianskych byliniek (rozmarín, oregano, bazalka, tymián)
– 2 lyžice nastrúhaného parmezánu na dochutenie
– čerstvú bazalku na ozdobenie

 

Polievka z lúpaných rajčín

Postup:

Cuketové fašírky s mletým mäsom

Cuketové fašírky s mletým mäsom

Čítať viac »

1. Cibuľu aj cesnak olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
2. Na panvici zohrejeme olivový olej, následne orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Pridáme lúpané rajčiny, soľ, čierne korenie a cukor. Všetko dôkladne premiešame a krátko dusíme.
4. Potom prilejeme zeleninový vývar a zmes talianskych byliniek. Polievku varíme zhruba 20 minút na miernom ohni, kým rajčiny nezmäknú.
5. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra alebo šťavnika, kým nedosiahne hladkú textúru.
6. Polievku prevaríme a ochutnáme. Podľa potreby pridáme soľ, korenie alebo cukor.
7. Na záver do zmesi vmiešame nastrúhaný parmezán a miešame, kým sa nerozpustí a neprejde do polievky.
8. Podávame teplú polievku z rajčín ozdobenú čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Darius píše:

    Vyzerá skvelé, táto paradajková polievka.
    Ako pravá z Taliánska.