Ak hľadáte recept na rajčinovú polievku z lúpaných rajčín, nasleduje jednoduchý slovenský recept:
Potrebujeme:
– 500 g lúpaných rajčín (môžu byť buď čerstvé alebo konzervované)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžičku cukru
– 700 ml zeleninového vývaru
– 1 lyžicu mixu italských byliniek (rozmarín, oregano, bazalka, tymián)
– 2 lyžice nastrúhaného parmezánu na dochutenie
– čerstvú bazalku na ozdobenie
Rajčinová polievka z lúpaných rajčín
Postup:
1. Cibuľu a cesnak olúpeme a jemne nakrájame.
2. Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Pridáme lúpané rajčiny, soľ, čierne korenie a cukor. Všetko dobre premiešame a necháme dusiť pár minút.
4. Potom pridáme zeleninový vývar a mix italských byliniek. Polievku varíme približne 20 minút na miernom ohni, kým sa rajčiny zmäknú.
5. Zmiešame polievku pomocou mixéra alebo šťavnika, až kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.
6. Polievku prevaríme a ochutnáme. Podľa potreby môžeme pridávať soľ, korenie alebo cukor.
7. Na koniec pridáme nastrúhaný parmezán a miešame, kým sa parmezán nerozpustí a neprejde do polievky.
8. Podávame teplú rajčinovú polievku zdobenú čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!
Vyzerá skvelé, táto paradajková polievka.
Ako pravá z Taliánska.