Kuracie štvrte rozmarínom a slaninou

Kuracie štvrte rozmarínom a slaninou

Náš ďalšie chutné jedlá a prísady. Máme pre vás zdravú variantu na každý nedeľný obed pre vaše deti ale aj manžela, ktorý si pochutná na tomto jedle. Tentokrát kuracie štvrte s rozmarínom a slaninou na víne.

Kuracie štvrte s rozmarínom a slaninou | Marcel Ihnačák | Kuchyňa Lidla

Príjemný deň! Dnes vám prinášam recept na kuracie štvrte s rozmarínom a slaninou. Táto jednoduchá a chutná kombinácia prinesie do vašej kuchyne nové chute.

Prísady:

  • 4 kuracie štvrte
  • 4 plátky slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1/2 citróna
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • 250 ml vína

Postup:

  1. Kuracie štvrte opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. Slaninu nakrájajte na tenké pásiky.
  3. Cesnak ošúpajte a jemne ho nakrájajte.
  4. Na panvici zohrejte trochu olivového oleja a pridajte slaninu a cesnak. Nechajte chvíľu opiecť, kým slanina nezačne byť chrumkavá.
  5. Pridajte kuracie štvrte a opražte ich z oboch strán do zlatista.
  6. Na panvici pridajte rozmarín a zakvapkajte citrónovou šťavou.
  7. Zalejte všetko vínom, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Znížte teplotu a nechajte pokriť asi 15-20 minút, kým sa kuracie mäso úplne predojí a stane sa mäkšie.
  9. Po upečení odstráňte rozmarín a podávajte s prílohou podľa vášho výberu.

Dúfam, že tento recept vám a vašej rodine chutí. Nezabudnite, že si môžete pridať aj svoje vlastné kulinárske dotyky a vytvoriť jedlo presne podľa svojho gusta. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *