Roláda z Králika

Slovenský recept na roládu z králika:

Potrebujeme:
– 600 g králičieho mäsa
– 200 g šunky
– 150 g syra (napríklad eidam)
– 2 vajcia
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– hrsť petržlenovej vňate
– maslo na vyprážanie

 

Králiková roláda

Postup:
1. Králičie mäso nakrájame na plátky, ktoré ochutíme soľou, korením a mletou paprikou.
2. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobné kúsky.
3. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
4. Šunku pokrájame na tenké plátky a syr na dlhé prúžky.
5. Na každý plátok králičieho mäsa umiestnime šunku, syr a osmaženú cibuľu s cesnakom. Potom zrolujeme do tvaru rolády.
6. V miske rozšľaháme vajcia.
7. Rolády ponoríme do rozšľahaných vajec a následne obalíme v jemnej múke.
8. Na panvici rozpustíme ďalšie maslo a na strednom ohni opiekame rolády z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
9. Rolády môžeme servírovať s petržlenovou vňaťou ako dekoráciu, a podávať ich môžeme napríklad s pečenou zemiakovou kašou.

Ako pripraviť utopence?

Ako pripraviť utopence?

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *