Slovenský recept na roládu z kralika:
Potrebujeme:
– 600 g kralikového mäsa
– 200 g šunky
– 150 g syra (napríklad eidam)
– 2 vajcia
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– hrsť petržlenovej vňate
– maslo na vyprážanie
Roláda z Králika
Postup:
1. Kralikové mäso nakrájame na plátky, ktoré otriepeme soľou, korením a mletou paprikou.
2. Nakrájame cibuľu a cesnak na jemné kúsky.
3. Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, až do zlatista.
4. Šunku nakrájame na tenké plátky a syr na dlhé prúžky.
5. Na každý plátok kralikového mäsa položíme šunku, syr a osmaženú cibuľu a cesnak. Potom zrolujeme do “rolád”.
6. V miske rozšľaháme vajcia.
7. Rolády ponoríme do rozšľahaných vajec a potom obalíme v jemnom múku.
8. Na panvici rozpustíme ďalšie maslo a na strednom ohni opekáme rolády z oboch strán do zlatista.
9. Rolády môžeme podávať s petržlenovou vňaťou ako ozdobou a prílohou môžeme mať napríklad pečenú zemiakovú kašu.
Dobrú chuť!