Výborná roláda

Roláda je skvelé jedlo! Tu je recept na výbornú roládu po slovensky:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 300 ml šľahačky
  • 200 g jahôd alebo inej ovocnej náplne

 

Výborná roláda

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech vyložený pečiacim papierom.
  2. Oddelte bielka od žĺtkov a v mise vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny.
  3. Pridajte vanilkový extrakt a šľahačku a dobre premiešajte.
  4. Postupne pridávajte múku s práškom do pečiva a opatrne ich vmiešajte.
  5. V druhej mise vyšľahajte bielka do tuhého snehu a opatrne ich zašľahajte do cesta.
  6. Nalejte cesto na pripravený plech a rovnomerne ho rozotrite.
  7. Pečte v predhriatej rúre asi 12-15 minút, pokiaľ roláda nezhnedne.
  8. Môžete si pripraviť náplň z jahôd alebo inej ovocnej. Rozdrvené ovocie premiešajte a pridajte trochu cukru podľa chuti.
  9. Po upečení vyklopte roládu na čistú utierku a opatrne odstráňte pečiaci papier.
  10. Potrite roládu pripravenou náplňou a pevne ju zrolujte pomocou utierky.
  11. Roládu nechajte vychladnúť vo svojom závite a potom ju môžete podávať.

Teraz máte výbornú roládu pripravenú na podávanie! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *