Tu je návod na expresnú krémovú polievku z medvedieho cesnaku:
Suroviny:
- 200 g medvedieho cesnaku
- 1 veľká cibuľa
- 2 stredné zemiaky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Expresná krémová polievka z medvedieho cesnaku
Pokyny:
- Očistite medvedí cesnak a cibuľu a nakrájajte ich na malé kusy.
- Na panvici ohrejte olivový olej a pridajte nasekaný medvedí cesnak spolu s cibuľou. Orestujte, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky.
- Do hrnca vložte orestovaný medvedí cesnak, cibuľu a nakrájané zemiaky. Zalejte zeleninovým vývarom a varte, kým zemiaky nezmäknú (približne 15-20 minút).
- Potom použite mixér a všetko rozmixujte do hladkej konzistencie.
- Pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte.
- Polievku ochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastného vkusu.
- Podávajte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.
Dúfam, že vám táto pochúťka bude chutiť!
2) Rýchla krémová polievka z medvedieho cesnaku
Ingrediencie:
- 200 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 1 stredná cibuľa
- 2-3 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru (alebo vody)
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Trocha citrónovej šťavy (voliteľné)
- Na ozdobu: krutóny alebo opražené semienka
Pokyny:
-
Príprava zeleniny: Najprv olúpte cibuľu a nakrájajte na malé kúsky. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kocky. Dôkladne umyte medvedí cesnak a nasekajte ho.
-
Smaženie zeleniny: Na strednom ohni v hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte do sklovita (asi 3-5 minút). Následne vložte nakrájané zemiaky a všetko spolu dôkladne premiešajte.
-
Varíme: Zalejte zmes zeleninovým vývarom (alebo vodou) a priveďte k varu. Znížte teplo a varte, až kým zemiaky nezmäknú (asi 15 minút).
-
Pridanie medvedieho cesnaku: Keď sú zemiaky hotové, pridajte nasekaný medvedí cesnak a povarte ešte približne 2-3 minúty. Medvedí cesnak sa rýchlo uvarí, stačí mu krátky čas.
-
Mixovanie: Odstráňte hrniec z tepla a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujte do hladka. Pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Dochutíme soľou, čiernym korením a, ak chcete, aj troškou citrónovej šťavy.
-
Podávanie: Polievku nalejte do misiek a ozdobte krutónmi alebo opraženými semienkami. Môžete ju tiež podávať s čerstvým chlebom.
Prajem dobrú chuť!
Tento recept na expresnú krémovú polievku z medvedieho cesnaku je výborný na jarné dni, kedy je medvedí cesnak v sezóne a dodáva polievke nezameniteľnú chuť a arómu.