Slávnostný obed z bravčového mäsa

a okoreňte z oboch strán.

  • Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a pridajte 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, vložte medailónky a opražte ich z každej strany, kým nebudú zlatohnedé a krehké, zvyčajne 3-4 minúty z každej strany.
  • Medailónky vyberte a odložte na teplé miesto.
  • Príprava omáčky:

    • Na tej istej panvici, kde sa pražili medailónky, osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
    • Pridajte červené víno a nechajte ho zredukovať na polovicu.
    • Potom vmiešajte smotanu, horčicu, med a tymián. Nechajte omáčku povariť, aby trochu zhustla. Tu je na rade mleté a soľ. Pridávať po troške.
  • Príprava prílohy:

    • Očistené a nakrájané zemiaky varte v osolenej vode, kým nie sú mäkké. Potom sceďte a pridajte maslo alebo olivový olej a premiešajte.
    • Na panvici krátko zohrejte zeleninovú zmes, kým nebude teplá. Môžete pridať aj trochu masla alebo oleja pre lepšiu chuť.
  • Servírovanie:

    • Na tanieri položte zemiaky a navrch pridajte bravčové medailónky. Prelejte všetkým omáčkou a podávajte so zahriatou zeleninou.
  • Tešte sa na skvelý slávnostný obed s týmto chutným receptom!

    a dochuťte ich z oboch strán.

  • Na panvicu dám olej a maslo, nech sa mi to všetko spolu rozpustí a rozvonia.. Medailónky restujte na strednej teplote približne 3-4 minúty z každej strany, aby sa pekne zatiahli a získali zlatistý nádych. Ja som ich vybrala položila na taký náš väčší tanier.
  • Príprava omáčky:

    • Na tej istej panvici, kde ste opekali medailónky, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým nezmäknú a nedostanú krásnu zlatistú farbu.
    • Pridajte červené víno a nechajte ho na strednom plameni zredukovať približne 5 minút, aby sa alkohol odparil a omáčka zahustila.
    • Potom pridajte smotanu, horčicu, med a čerstvý tymián. Dôkladne premiešajte a zabezpečte, aby sa všetky suroviny prepojili. Nechajte omáčku variť ešte 5 minút, kým sa nezahustí. Osoľte a dochuťte podľa vlastnej chuti.
  • Príprava prílohy:

    Gratinované makaróny – Macaroni au gratin

    Gratinované makaróny – Macaroni au gratin

    Čítať viac »

    • Zemiaky uvarte v osolenej vode, kým nezmäknú. Môžete ich následne rozpučiť s maslom a troškou mlieka do jemnej kaše alebo podávať celé.
    • Zeleninovú zmes môžete uvariť alebo opiecť na panvici s maslom alebo olivovým olejom.
  • Servírovanie:

    • Na tanier usporiadajte bravčové medailónky, zalejte ich omáčkou z červeného vína a vedľa podávajte zemiakovú prílohu spolu so zeleninou.
  • Tipy:

    • Ako dezert môžete ponúknuť ovocný cheesecake alebo čokoládový mousse, aby ste ukončili slávnostný obed.
  • Prajem vám dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    10 Komentárov

    1. Avatar of Janko123 Janko123 píše:

      Tento recept na slávnostný obed z bravčového mäsa vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam na rodinnej oslave. Marináda je veľmi chutná a znie to, že koleno bude krásne šťavnaté. Ďakujem za skvelý tip!

    2. Avatar of MartaKucharka MartaKucharka píše:

      Wow, ako milujem bravčové koleno! Tento recept je presne to, čo som hľadala pre náš víkendový obed. S touto marinádou to určite bude lahodné. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím. Super inšpirácia!

    3. Avatar of ZuzkaHlava ZuzkaHlava píše:

      Recept vyzerá veľmi chutne a lákavo! Milujem bravčové jedlá a tento spôsob prípravy ma oslovil. Určite vyskúšam túto marinádu s medom a horčicou. Ďakujem za super nápad na obed!

    4. Avatar of PeťoLáska PeťoLáska píše:

      Skvelý recept! Bravčové koleno milujem, ale doteraz som ho robil len jednoducho. Teraz sa teším, že skúsim túto úžasnú marinádu s cesnakom a bylinkami. Dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako vám!

    5. Avatar of EvaSlovenska EvaSlovenska píše:

      Toto vyzerá ako dokonalý recept na slávnostný obed! Bravčové koleno je moje obľúbené jedlo a s touto marinádou to bude určite delikátne. Už teraz mám chuť na knedle so zelným šalátom k tomu!

    6. Avatar of RoboKuchar RoboKuchar píše:

      Recept je parádny! Znie to tak chutne a má veľa skvelých ingrediencií. Určite ho vyskúšam cez víkend pre rodinu. Mám rád varenie a tento nápad ma veľmi potešil, ďakujem!

    7. Avatar of VeselýTom VeselýTom píše:

      Tento recept ma nadchol! Bravčové koleno s takou výbornou marinádou bude hitom na mojej rodinnej oslave. Teším sa na príchod všetkých hostí, aby si mohli pochutnať na mojom varení.

    8. Avatar of Srdiečko12 Srdiečko12 píše:

      Bravčové koleno je klasika a tento recept s medom vyzerá úžasne! Verím, že aj môj manžel bude spokojný po ochutnaní tejto dobroty. Ďakujem za inšpiráciu k obedu.

    9. Avatar of PohodovýPavol PohodovýPavol píše:

      Tento recept mi pripomenul detstvo! Kde sú tie časy, keď sme sa schádzali pri rodinnej večeri? Určite ho pripravím aj pre svojich blízkych – určite si pochutnajú!

    10. Avatar of JasnáJanka JasnáJanka píše:

      Môj sen o dokonalom obede sa splnil s týmto receptom! Bravčové mäso v kombinácii s korením a cesnakom nemôže sklamať. Už teraz plánujem akciu pre priateľov – tešte sa na večeru!