Slovenské bravčové rebierko

Určite! Tu sú pre vás dva recepty na slovenské bravčové rebierko:

Recept 1: Bravčové rebierko s kapustou

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového rebierka
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 veľké cibule (nakrájané na tenké plátky)
  • 1 hlávka bielej kapusty (nakrájaná na tenké rezance)
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku (rozotreté)
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička kari korenia
  • 500 ml vývaru z mäsa (alebo zeleninového vývaru)

Návod:

  1. Rebierka opláchnite, osušte a očistite od prebytočného tuku.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a opatrne opečte rebierka z oboch strán, aby dostali hnedej farby. Odoberajte z hrnca a posypte soľou a čiernym korením.
  3. Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju do zlatista. Pridajte rozotretý cesnak, mletú sladkú papriku a kari korenie. Dusíme ešte chvíľu, kým sa vôňa korenín neuvolní.
  4. Pridajte nakrájanú kapustu do hrnca a dobre premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili. Pridajte vývar, znížte teplotu a nechajte dusiť pod pokrievkou približne 45-60 minút, kým kapusta zmäkne.
  5. Vráťte opečené rebierka späť do hrnca s kapustou a pokračujte v dusení ďalších 30-40 minút, až kým sú rebierka mäkké a šťavnaté.
  6. Podávajte s varenými zemiakmi alebo knedľou a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

 

Slovenské bravčové rebierko

Recept 2: Grilované bravčové rebierko s marinádou

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového rebierka
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku (rozotreté)
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice oleja

Návod:

  1. Rebierka opláchnite, osušte a očistite od prebytočného tuku.
  2. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, worcesterskú omáčku, rozotretý cesnak, sladkú papriku, paradajkový pretlak a olej. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Rebierka posypte soľou a čiernym korením a potrite marinádou. Nechajte marinovať v chladničke najmenej 2 hodiny, prípadne cez noc pre lepšiu chuť.
  4. Gril pripravte na strednú teplotu a pripravte ho na priame grilovanie.
  5. Bravčové rebierka položte na gril a grilujte ich približne 15-20 minút, pravidelne ich obracajte a potierajte marinádou. Pokračujte v grilovaní až kým nie sú rebierka pevné a dobre prepečené.
  6. Po odobratí z grilu nechajte rebierka asi 5 minút oddychovať, aby boli šťavnaté.
  7. Podávajte s grilovanými zeleninovými špízmi a prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad zemiakmi alebo chlebom.

Dúfam, že vám tieto recepty poslúžia a užijete si výborné slovenské bravčové rebierko!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Peťo123 píše:

    Tento recept na bravčové rebierko s kapustou vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, milujem jedlá s kapustou. Dúfam, že sa mi podarí urobiť ich tak chutné ako na obrázku. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. Snílek píše:

    Recepty sú úžasné! Grilované rebierka s marinádou znejú veľmi lákavo. Už sa teším, keď ich pripravím pre rodinu. Som si istý, že budú nadšení! Ďakujem za tieto skvelé tipy!

  3. Zuzka píše:

    Wow, to sú fantastické recepty! Bravčové rebierko s kapustou je tradičné a veľmi chutné. Určite to skúsim na víkendovú rodinnú oslavu. Vďaka za zdieľanie týchto úžasných nápadov!

  4. Kuchárik007 píše:

    Milujem grilovanie a tieto bravčové rebierka ma naozaj zaujali! Skombinovať med a sójovú omáčku je výborný nápad. Už sa neviem dočkať, kedy ich vyskúšam na grile. Super recept!

  5. SlnečnýDňo píše:

    Recepty sú jednoducho perfektné! Bravčové rebierko s marinádou určite pridám do svojho zoznamu obľúbených jedál. Teším sa, aké budú chutné a šťavnaté! Ďakujem za úžasnú inšpiráciu!

  6. Fanfárik píše:

    Tento recept na bravčové rebierko je presne to, čo som hľadal! Kapusta dodáva jedlu zvláštnu chuť a ja milujem takéto kombinácie. Určite ho pripravím pre priateľov pri grilovačke. Díky za super tip!

  7. VeselýZajko píše:

    ‘Grilované bravčové rebierko s marinádou’ – to znie ako raj pre chuťové poháriky! Musím to vyskúšať už tento víkend. Verím, že sa mi podarí urobiť ich tak dobre ako ty opisuješ.

  8. -Mia-23 píše:

    ‘Bravčové rebierka? To je moje obľúbené jedlo!’ Tento recept s kapustou vyzerá báječne a určite ho zaradím do svojho menu na víkend. Neviem sa dočkať tej chuti!’

  9. $majo$ píše:

    ‘Wow! Tieto recepty ma fakt nadchli!’ Grilované rebierka s marinádou sú niečo, čo musím vyskúšať čoskoro. Už teraz mám hlad len pri pomyslení na ne!’

  10. _Kocúr_89_ píše:

    ‘Tento recept je presne to, čo potrebujem!’ Bravčové rebierka s kapustou sú tradičné slovenské jedlo a ja ho milujem pripravené týmto spôsobom.’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *