Určite! Tu sú pre vás dva recepty na slovenské bravčové rebierko:
Recept 1: Bravčové rebierko s kapustou
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového rebierka
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 veľké cibule (nakrájané na tenké plátky)
- 1 hlávka bielej kapusty (nakrájaná na tenké rezance)
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku (rozotreté)
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžička kari korenia
- 500 ml vývaru z mäsa (alebo zeleninového vývaru)
Návod:
- Rebierka opláchnite, osušte a očistite od prebytočného tuku.
- V hrnci rozohrejte maslo a opatrne opečte rebierka z oboch strán, aby dostali hnedej farby. Odoberajte z hrnca a posypte soľou a čiernym korením.
- Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju do zlatista. Pridajte rozotretý cesnak, mletú sladkú papriku a kari korenie. Dusíme ešte chvíľu, kým sa vôňa korenín neuvolní.
- Pridajte nakrájanú kapustu do hrnca a dobre premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili. Pridajte vývar, znížte teplotu a nechajte dusiť pod pokrievkou približne 45-60 minút, kým kapusta zmäkne.
- Vráťte opečené rebierka späť do hrnca s kapustou a pokračujte v dusení ďalších 30-40 minút, až kým sú rebierka mäkké a šťavnaté.
- Podávajte s varenými zemiakmi alebo knedľou a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Slovenské bravčové rebierko
Recept 2: Grilované bravčové rebierko s marinádou
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového rebierka
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku (rozotreté)
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička paradajkového pretlaku
- 2 lyžice oleja
Návod:
- Rebierka opláchnite, osušte a očistite od prebytočného tuku.
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, worcesterskú omáčku, rozotretý cesnak, sladkú papriku, paradajkový pretlak a olej. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Rebierka posypte soľou a čiernym korením a potrite marinádou. Nechajte marinovať v chladničke najmenej 2 hodiny, prípadne cez noc pre lepšiu chuť.
- Gril pripravte na strednú teplotu a pripravte ho na priame grilovanie.
- Bravčové rebierka položte na gril a grilujte ich približne 15-20 minút, pravidelne ich obracajte a potierajte marinádou. Pokračujte v grilovaní až kým nie sú rebierka pevné a dobre prepečené.
- Po odobratí z grilu nechajte rebierka asi 5 minút oddychovať, aby boli šťavnaté.
- Podávajte s grilovanými zeleninovými špízmi a prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad zemiakmi alebo chlebom.
Dúfam, že vám tieto recepty poslúžia a užijete si výborné slovenské bravčové rebierko!
Tento recept na bravčové rebierko s kapustou vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, milujem jedlá s kapustou. Dúfam, že sa mi podarí urobiť ich tak chutné ako na obrázku. Ďakujem za inšpiráciu!
Recepty sú úžasné! Grilované rebierka s marinádou znejú veľmi lákavo. Už sa teším, keď ich pripravím pre rodinu. Som si istý, že budú nadšení! Ďakujem za tieto skvelé tipy!
Wow, to sú fantastické recepty! Bravčové rebierko s kapustou je tradičné a veľmi chutné. Určite to skúsim na víkendovú rodinnú oslavu. Vďaka za zdieľanie týchto úžasných nápadov!
Milujem grilovanie a tieto bravčové rebierka ma naozaj zaujali! Skombinovať med a sójovú omáčku je výborný nápad. Už sa neviem dočkať, kedy ich vyskúšam na grile. Super recept!
Recepty sú jednoducho perfektné! Bravčové rebierko s marinádou určite pridám do svojho zoznamu obľúbených jedál. Teším sa, aké budú chutné a šťavnaté! Ďakujem za úžasnú inšpiráciu!
Tento recept na bravčové rebierko je presne to, čo som hľadal! Kapusta dodáva jedlu zvláštnu chuť a ja milujem takéto kombinácie. Určite ho pripravím pre priateľov pri grilovačke. Díky za super tip!
‘Grilované bravčové rebierko s marinádou’ – to znie ako raj pre chuťové poháriky! Musím to vyskúšať už tento víkend. Verím, že sa mi podarí urobiť ich tak dobre ako ty opisuješ.
‘Bravčové rebierka? To je moje obľúbené jedlo!’ Tento recept s kapustou vyzerá báječne a určite ho zaradím do svojho menu na víkend. Neviem sa dočkať tej chuti!’
‘Wow! Tieto recepty ma fakt nadchli!’ Grilované rebierka s marinádou sú niečo, čo musím vyskúšať čoskoro. Už teraz mám hlad len pri pomyslení na ne!’
‘Tento recept je presne to, čo potrebujem!’ Bravčové rebierka s kapustou sú tradičné slovenské jedlo a ja ho milujem pripravené týmto spôsobom.’