Smotanová omáčka k panenke

Nechajte ma predstaviť recept na skvelú slovenskú šmôtanovú omáčku k panenke.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 šálka vývaru (preferované kuřecího)
  • 1 šálka šľahačkovej smotany
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Smotanová omáčka k panenke

Postup:

  1. Rozohrejte maslo na strednom ohni vo veľkej panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju, kým nebude zlatistá a mäkká.
  2. Pridajte roztlčený cesnak a restujte ďalšiu minútu, kým sa neuvolní výrazná vôňa.
  3. Pridajte hladkú múku a za stáleho miešania varte ďalších 2-3 minúty, alebo kým sa miernym zhnedením.
  4. Postupne prilievajte vývar, stále miešajte, kým omáčka nezhustne.
  5. Pridajte šľahačkovú smotanu a varte, kým sa omáčka nezhustí a nebude hladká.
  6. Pridajte citrónovú šťavu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Podávajte k panenke, teľaciemu alebo hydaciemu mäsu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *