Švédsky uhorkový šalát

 

#Švédsky uhorkový šalát

##Zloženie:

  • 4 stredne veľké uhorky
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice jablkového octu
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička čerstvého kôpra (nasekaného)
  • Soľ a korenie podľa preferencií

 

Švédsky uhorkový šalát

##Návod na prípravu:

  1. Uhorky starostlivo umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu olúpte a rozkrájajte na drobné kocky.
  3. V miske skombinujte uhorky s cibuľou.
  4. Pridajte jablkový ocot, cukor a kyslú smotanu. Dôkladne premiešajte.
  5. Dochutíme soľou, korením a nasekaným kôprom.

Tento švédsky uhorkový šalát predstavuje fantastickú voľbu ako príloha k mäsovým aj vegetariánskym pokrmom.

Švédsky uhorkový šalát-2

2) Švédsky uhorkový šalát

Ak túžite po osviežujúcom a chutnom šaláte, švédsky uhorkový šalát je výborná alternatíva. Tento recept je nenáročný na prípravu a so správnymi ingredienciami zaujme každého jedáka. V nasledujúcich odsekoch nájdete zoznam potrebných zložiek a podrobný návod na prípravu.

Zloženie

Na prípravu švédskeho uhorkového šalátu sú potrebné:

  • 2 stredne veľké uhorky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 polievkové lyžice octu (ideálne jablkového)
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky kôpru (čerstvého alebo sušeného)
  • 1 malú cibuľu (voliteľne)

 

Kuracie prsia s červenou fazuľou

Kuracie prsia s červenou fazuľou

Čítať viac »

Návod na prípravu

1. Uhorky dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Ak preferujete, môžete ich nakrájať aj na kocky pre hrubšiu textúru.

2. Nakrájané uhorky vložte do misky, zasypte soľou a nechajte ich odstáť približne 15 minút. Tento krok pomôže uhorkám uvoľniť nadbytočnú vodu.

3. Počas 15 minút sceďte uhorky a jemne ich stlačte, aby ste odstránili zvyšnú vlhkosť.

4. V inej miske zmiešajte ocot, cukor, čierne korenie a kôpor. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

5. Pridajte uhorky do zálievky a dôkladne premiešajte, aby sa všetky plátky rovnomerne pokryli marinádou.

6. Na záver nechajte šalát odležať v chladničke minimálne 30 minút pred podávaním, aby sa chute spojili.

Záver

Švédsky uhorkový šalát je osviežujúcim a chutným doplnkom k rôznym jedlám. Môžete ho slúžiť ako predjedlo, alebo ako prílohu k mäsovým pokrmom. S touto jednoduchou receptúrou si vychutnáte skvelú chuť a pocit sviežosti.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Avatar of Henrich Dusik Henrich Dusik píše:

    Mňam, tento šalát znie veľmi osviežujúco a chutne. Určite ho vyskúšam!

  2. Avatar of Kfingerlandova Kfingerlandova píše:

    Recept na tento šalát je veľmi jednoduchý a zdá sa byť veľmi chutný. Teším sa, že ho vyskúšam.

  3. Avatar of Irufus Irufus píše:

    Tento šalát určite vyskúšam, zdá sa byť skvelou prílohou k rôznym jedlám. Ďakujem za recept!