Syrová pomazánka na chlebičky

Chystáte sa pripraviť jednoduchý a chutný syrový namáčaný krém na jednohubky? Nemáte sa čoho báť! Tu je pre vás jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 200 g mäkkého syra (môže to byť napríklad eidam, šľahačkový syr alebo niva)
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžička bylinkovej zmesi (nasekané bylinky podľa preferencií)
  • Soľ a korenie podľa vkusu

 

Syrová pomazánka na chlebíčky

Návod:

  1. V miske dôkladne spojte mäkký syr, kyslú smotanu a horčicu. Premiešajte, až kým nevznikne hladká zmes. Na tento účel môžete použiť vidličku alebo mixér.
  2. Pridajte bylinkovú zmes, soľ a korenie podľa vlastného vkusu. Znova dôkladne premiešajte.
  3. Hotový krém aplikujte na čerstvé jednohubky a na ozdobiť môžete napríklad kockami čerstvej zeleniny či bylinkami.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Syrová pomazánka na chlebičky - 2

Ako vyprážať mrazené rybie filé?

Ako vyprážať mrazené rybie filé?

Čítať viac »

2) Syrová pomazánka na chlebičky

Syrová pomazánka je obľúbeným prvkom mnohých jedál a skvostným doplnkom ku chlebu a pečivu. Jej jemná textúra a bohatá chuť robia z tejto pomazánky ideálny variant pre rýchlu desiatu alebo občerstvenie na oslavách. V tomto článku vám prinášame recept na syrovú pomazánku, ktorú si určite zamilujete.

Pred tým, ako začnete s prípravou, zhromaždite nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g jemného syra (napríklad Niva alebo tvaroh)
  • 100 g masla (neochuteného)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Návod na prípravu

Teraz sa pustíme do výroby tejto chutnej pomazánky. Riaďte sa nasledujúcimi krokmi:

  1. V miske zmiešajte zmäknuté maslo s jemným syrom, až kým dostanete homogénnu zmes.
  2. Pridajte strúhaný cesnak a dobre premiešajte.
  3. Potom do zmesi vmiešajte kyslú smotanu, čím dosiahnete krémovú textúru.
  4. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.

Syrovú pomazánku môžete podávať na čerstvom chlebe alebo pečive, ideálne aj na chlebíčkoch. Ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *