Sýrovo vajíčková roláda

Nezvyčajná roláda z vajec a syra, ktorú ste predtým neochutnali.

Ingrediencie:

  • 5 kusov vajec
  • 150 g tvrdého syra (napríklad eidam, gouda)
  • 200 g salámy
  • 200 g tvarohu
  • 1-2 lyžice majonézy
  • 1 malá cibuľa
  • 1 červená paprika
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti

 

Vajíčková roláda so syrom

Postup:

Ako upiecť kuracie prsia

Ako upiecť kuracie prsia

Čítať viac »

  1. Najprv si vytvoríme základ placky. Vajcia vyšľaháme voľne s pridaním štipky soli a čierneho korenia.
  2. Do vyšľahaných vajec pomaly zapracovávame múku, až kým nezískame hladké a husté cesto. Množstvo múky závisí od veľkosti vajec, preto pridávajte postupne a prispôsobte.
  3. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme pripravili s papierom na pečenie, a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 10-15 minút, kým placka nezíska zlatistú farbu a nie je pružná na dotyk.
  4. Po upečení necháme placku vychladnúť.
  5. Tvrdý syr a salám si nakrájame na tenké plátky.
  6. Cibuľu a papriku pokrájame na malé kocky.
  7. Do tvarohu vmiešame nakrájanú cibuľu, papriku a majonézu. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.
  8. Na vychladnutú placku nanesieme tvarohovú zmes, pričom jednu hranu placky necháme voľnú pre rolovanie.
  9. Na tvarohovú zmes položíme plátky syra a salámy.
  10. Roládu opatrne a pevne zatočíme, pričom voľný okraj placky použijeme na uzavretie rolády.
  11. Roládu necháme v chladničke aspoň hodinu, aby sa syr a tvarohová náplň dobre spojili.
  12. Roládu podávame nakrájanú na plátky ako studené predjedlo alebo súčasť prílohy k hlavnému jedlu.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *