Ako uvariť vajcia na tvrdo? Je to nie len jednoduché ale zároveň viac ako len chutné. Vajíčka buď na tvrdo, mäkko, anglický spôsob, belgické vajíčka. Všetky sú naozaj vynimočné a chutné. Ja nepphrdnem žiadným a tomu sú plné viarmínov a minerálov.
Na tvrdo uvarenia vajcia je veľmi jednoduché.
Potrebujete:
– vajcia
– voda
– soľ
Ako uvariť vajcia na tvrdo?
Postup:
1. V hrnci nalejte vodu tak, aby vajcia boli úplne pokryté.
2. Pridajte pár štipiek soli – tá zabezpečí, že sa vajcia ľahšie olúpu.
3. Vodu nechajte prevrieť.
4. Potom opatrne vložte vajcia do vriacej vody.
5. Uvarte ich na strednom plameni:
– 6-7 minút pre mäkké vajce so stredne tekutým žĺtkom
– 8-9 minút pre vajce na mierne tekutý žĺtok a pevnejší bielok
– 10-12 minút pre vajcia na tvrdo
6. Po uvarení ich okamžite vysypte do studenej vody alebo pod tečúcou vodou, aby sa proces varenia zastavil.
7. Olúpte vajcia a môžete podávať. Dobrú chuť!