Syrová vajíčková roláda ako ste ju ešte nepoznali.

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 150 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda)
  • 200 g salámu
  • 200 g tvarohu
  • 1-2 lyžice majonézy
  • 1 malá cibuli
  • 1 červenú papriku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Sýrovo vajíčková roláda

Postup:

  1. Najprv si pripravíme placku. Vajcia rozšľaháme voľnými šľahačom spolu so štipkou soli a čierneho korenia.
  2. Do vyšľahaných vajec postupne pridávame múku, dokiaľ nevznikne hladké a husté cesto. Množstvo múky závisí od veľkosti vajíčok, takže pridávajte postupne a prispôsobte.
  3. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 10-15 minút, kým placka nezhnedne a neuprská pri dotyku.
  4. Po upečení necháme placku vychladnúť.
  5. V tvrdom syre a saláme si nakrájame tenké plátky.
  6. Cibuľu a papriku nakrájame na drobné kocky.
  7. Do tvarohu pridáme nakrájanú cibuľu, papriku a majonézu. Všetko dobre premiešame a dochutíme soľou a korením.
  8. Na vychladnutú placku nanesieme tvarohovú zmes, a to tak, aby zostala jedna hrana placky voľná pre zatočenie.
  9. Na tvarohovú zmes pokladáme plátky syra a salámu.
  10. Roládu pomaly a pevne zatočíme, pričom voľný kraj placky použijeme na zostavenie rolády.
  11. Syrovú vajíčkovú roládu necháme v chladničke aspoň hodinu odpočívať, aby sa syry a tvarohová náplň spojili.
  12. Roládu podávame nakrájanú na plátky ako studený predjedlo alebo súčasť prílohy k jedlu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *