Tekvicová omáčka s mletým mäsom

Tekvicová omáčka s mletým mäsom

Fit tekvicové “špagety” s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

Tekvicová omáčka s mletým mäsom je výborný recept, ktorý kombinuje chuťové bohatstvo tekvíc s kvalitným mletým mäsom. Tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 stredne veľké tekvice, nakrájané na kocky
  • 400 ml vývaru alebo vody
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa cibuľa nestane sklovitou.
  2. Pridajte mleté mäso a opečte ho do zlatista. Premiešajte, aby sa mäso nelepilo.
  3. Pridajte tekvicu a miešajte asi 5 minút, kým tekvica zmäkne.
  4. Potom pridajte vývar alebo vodu a dusťe omáčku asi 15 – 20 minút, kým tekvica úplne zmäkne.
  5. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa svojich preferencií.
  6. Dusťe ešte pár minút, aby sa všetky chute prepojili.
  7. Hotovú tekvicovú omáčku podávajte s cestovinami, knedľami alebo zemiakovou kašou.

Ak si želáte, môžete si pozrieť aj video návod na tento recept TU. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo zmes)
  • 1 stredná tekvica (ideálne muškátová alebo hokkaido)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 ml paradajkového pretlaku
  • 200 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
  • 1 ČL sušeného oregána
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava tekvice: Tekvicu umyte, rozkrojte na polovicu a vyberte semená. Potom ju nakrájajte na malé kocky (asi 2 cm). Ak použijete hokkaido, nemusíte ju lúpať.

  2. Cibuľa a cesnak: Na panvici alebo v hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte asi 1 minútu, až kým sa začína uvoľňovať vôňa.

  3. Mleté mäso: Do panvice pridajte mleté mäso. Orestujte ho, kým sa nezmení farba a nie je dôkladne prepečené. Potom môžete pridať soľ, čierne korenie, oregáno a bazalku.

  4. Tekvica: K mäsu pridajte nakrájanú tekvicu a dobre premiešajte. Nechajte variť asi 5-7 minút, kým tekvica začne mäknúť.

  5. Paradajkový pretlak a vývar: Pridajte paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Dobre premiešajte a priveďte do varu. Znížte teplotu a nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 20-30 minút, kým je tekvica veľmi mäkká a všetky chute sa prepojili.

  6. Zjemnenie chuti: Na záver ochutnajte omáčku a podľa potreby pridajte ešte soľ alebo korenie. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu viac vývaru alebo vody.

  7. Servírovanie: Omáčku môžete podávať s čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou a posypanú strúhaným parmezánom. Skvele sa hodí s cestovinami, ryžou alebo aj ako plnka do tortily.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tekvicová omáčka s mletým mäsom je naozaj skvelý recept! Vyskúšal som to s mojou rodinou a všetkým veľmi chutilo. Je to jednoduché a rýchle, čo oceňujem. Určite to odporúčam každému, kto má rád tekvicu!

  2. MiskaHranolky píše:

    Tento recept je jednoducho úžasný! Kombinácia tekvice a mletého mäsa vytvára jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj veľmi sýte. Rada varím pre svojich priateľov a tento pokrm bol hitom! Dobrú chuť všetkým!

  3. ZelenyKocur píše:

    Nedávno som sa odvážil vyskúšať túto tekvicovú omáčku a musím povedať, že ma príjemne prekvapila! Chutí skvele so zemiakovou kašou. Ďakujem za skvelý recept, určite ho urobím znova!

  4. KreativneRuky píše:

    Wow, toto je presne to, čo hľadám! Tekvica a mäso sú perfektná kombinácia. Recept je jednoduchý na prípravu a výsledok stojí za to. Odporúčam vyskúšať s parmezánom navrchu – dodá to extra chuť!

  5. Bublinka44 píše:

    Tento recept na tekvicovú omáčku ma oslovil už na prvý pohľad! Je tak jednoduchý a pritom veľmi chutný. Môj manžel si ho zamiloval a ja tiež. Vrelo odporúčam každému milovníkovi dobrého jedla!

  6. Svetluška99 píše:

    Prvýkrát som robila tekvicovú omáčku a bola som nadšená! Chutí úžasne s cestovinami. Recept bol jasný a zrozumiteľný, takže sa mi to podarilo bez problémov. Určite ho odporučím svojim priateľom!

  7. UsmievavyPanda píše:

    Tekvicová omáčka s mletým mäsom? Perfektné jedlo na jeseň! Pripravila som ju minulý víkend pre rodinu a všetci boli nadšení. Chuťovo bohaté a výživné – presne takéto jedlo mám rada.

  8. _CokoMoko_ píše:

    “Dobrú chuť” nikdy neznelo tak dobre! Tento recept mi otvoril oči pred novými možnosťami varenia s tekvicou. Chcel by som vidieť viac takýchto skvelých nápadov na varenie!

  9. #LáskyplnáKuchyňa# píše:

    . Tento recept je jednoducho fantastický! Je plný chuti a vône, ideálne na rodinné večere. Nikdy by ma nenapadlo kombinovať tieto ingrediencie dohromady – super nápad!

  10. @KreativnyGurmán@ píše:

    . Nemôžem uveriť, aké jednoduché bolo toto jedlo pripraviť! Tekvica s mletým mäsom vytvorila lahodnú kombináciu chutí. Vďaka za tento úžasný recept – urobím ho znova čoskoro!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *