Chutná Vareška

Tekvicová omáčka s mletým mäsom

Tekvicová omáčka s mletým mäsom

Tekvicová omáčka s mletým mäsom na každý deň.

Budeme potrebovať:

  • 1 väčšiu tekvicu
  • cibuľa strúčiky cesnaku
  • 400g mletého bravčového mäsa
  • sušené oregano
  • mletá sladká červená paprika
  • papriková pasta
  • olivový olej
  • olej
  • mlieko
  • hladká múka
  • kyslá smotana
  • soľ
  • mletá rasca
  • zeleninový bujón
  • kôpor

 

Tekvicová omáčka s mletým mäsom

Mleté mäso si posolíme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, sušeným oreganom, ochutíme paprikovou pastou a premiešame. Na panvici si rozpálime olej a mäsko prudko opekáme za stáleho obracania.

Podlejeme trochou vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a nahrubo postrúhame. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme v širšom hrnci na oleji. Pridáme postrúhanú tekvicu, prelisovaný cesnak, posolíme, ochutíme mletou rascou a orestujeme. Zalejeme vývarom, pridáme nasekaný kôpor, prikryjeme a uvaríme do mäkka. V troche mlieka dohladka vymiešame hladkú múku, vlejeme do hrnca a tekvicu zahustíme.

Krátko povaríme, odstavíme a následne vmiešame kyslú smotanu a premiešame. Podľa chuti dosolíme. Tekvicovú omáčku podávame s uduseným mletým mäsom, dozdobíme kyslou smotanou, kôprom a pokvapkáme olivovým olejom.
Prajem dobrú chuť.

Vyskúšajte ochútnať aj tatarskú omáčku s kuracím mäskom.

Tekvicová omáčka s mletým mäsom

Tekvicová omáčka s mletým mäsom

[penci_recipe]

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *