Tekvicová omáčka s mletým mäsom
Tekvicová omáčka s mletým mäsom na každý deň.
Budeme potrebovať:
- 1 väčšiu tekvicu
- cibuľa strúčiky cesnaku
- 400g mletého bravčového mäsa
- sušené oregano
- mletá sladká červená paprika
- papriková pasta
- olivový olej
- olej
- mlieko
- hladká múka
- kyslá smotana
- soľ
- mletá rasca
- zeleninový bujón
- kôpor
Tekvicová omáčka s mletým mäsom
Mleté mäso si posolíme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, sušeným oreganom, ochutíme paprikovou pastou a premiešame. Na panvici si rozpálime olej a mäsko prudko opekáme za stáleho obracania.
Podlejeme trochou vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a nahrubo postrúhame. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme v širšom hrnci na oleji. Pridáme postrúhanú tekvicu, prelisovaný cesnak, posolíme, ochutíme mletou rascou a orestujeme. Zalejeme vývarom, pridáme nasekaný kôpor, prikryjeme a uvaríme do mäkka. V troche mlieka dohladka vymiešame hladkú múku, vlejeme do hrnca a tekvicu zahustíme.
Krátko povaríme, odstavíme a následne vmiešame kyslú smotanu a premiešame. Podľa chuti dosolíme. Tekvicovú omáčku podávame s uduseným mletým mäsom, dozdobíme kyslou smotanou, kôprom a pokvapkáme olivovým olejom.
Prajem dobrú chuť.
Vyskúšajte ochútnať aj tatarskú omáčku s kuracím mäskom.
Tekvicová omáčka s mletým mäsom
[penci_recipe]