Rozumiem, že hľadáte recept na teľací perkelt s haluškami. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 g teľacie mäso (hrudka alebo plece)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • olej na smaženie

 

Teľací perkelt s haluškami

Postup:

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
  2. Na panvici rozpustíme olej a opražíme cibuľu do zlatista.
  3. Pridáme mäso a orestujeme, až kým sa nezačne pekne sfarbovať.
  4. Vložíme strúčiky cesnaku a orestujeme spolu s mäsom.
  5. Do mäsa pridáme hladkú múku a papriku, premiešame a necháme trochu restovať.
  6. Postupne pridávame hovädzí vývar, premiešame a necháme povariť. Následne zredukujeme teplotu na stredne nízku.
  7. Pridáme smotanu na varenie a varíme ďalších 10-15 minút, občas premiešame.
  8. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  9. Podávame s haluškami.

Ak chcete pripraviť halušky, môžete použiť múku, vajcia a soľ. Kvásku vytvoríte zohriatím vody s múkou a postupne pridávajte vajcia a soľ, kým nezískate hladké cesto. Docielite ho miešaním. Uvaríme halušky vo vriacej osolenej vode až do vystúpenia na povrch.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave skvelého teľacieho perkeltu s haluškami!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *