Rozumiem, že hľadáte recept na teľací perkelt s haluškami. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 500 g teľacie mäso (hrudka alebo plece)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 250 ml smotany na varenie
- olej na smaženie
Teľací perkelt s haluškami
Postup:
- Mäso nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
- Na panvici rozpustíme olej a opražíme cibuľu do zlatista.
- Pridáme mäso a orestujeme, až kým sa nezačne pekne sfarbovať.
- Vložíme strúčiky cesnaku a orestujeme spolu s mäsom.
- Do mäsa pridáme hladkú múku a papriku, premiešame a necháme trochu restovať.
- Postupne pridávame hovädzí vývar, premiešame a necháme povariť. Následne zredukujeme teplotu na stredne nízku.
- Pridáme smotanu na varenie a varíme ďalších 10-15 minút, občas premiešame.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Podávame s haluškami.
Ak chcete pripraviť halušky, môžete použiť múku, vajcia a soľ. Kvásku vytvoríte zohriatím vody s múkou a postupne pridávajte vajcia a soľ, kým nezískate hladké cesto. Docielite ho miešaním. Uvaríme halušky vo vriacej osolenej vode až do vystúpenia na povrch.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave skvelého teľacieho perkeltu s haluškami!