Tento recept schová do klobúka

Tento recept skrýva v sebe každý Veľkonočný koláč. Ako je to možné? Tento rok sa medzi mojich priateľov a susedov „predvediem“ v kuchyni. **Všetci sa budú pýtať, ako som ich pripravila.**

A najlepšie je, že namiesto toho, aby som trávila dlhé hodiny prípravou známych receptov, pripravením niečo iné a lahodné. A vy to môžete mať na svojom Veľkonočnom stole tiež.

**Jednoducho a rýchlo si ho vyrobíte podľa môjho osobne napísaného receptu pre vás.** Nezabudnite si dávať pozor na detaily a zanechať mi nejaký komentár pod článkom. Teším sa na to, ako sa vám podarí tento koláčik.

 

Veľkonočný koláč
Veľkonočný koláč, s ktorým zabodujete

**Toto je moja osobná verzia nového Veľkonočného koláča.** S ním nie len zažiarite doma, ale v budúcnosti už ani iný nebudete chcieť piecť. Som si tým na 100% istá. 🙂

Veľkonočný zákusok
Veľkonočný zákusok

Veľkonočný koláč, tak ako ho pripravíte!

Na výrobu veľkonočného koláča budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na cesto:
– 4 kusy vajec
– 200 gramov práškového cukru
– 200 gramov hladkej múky (iba hladkej)
– 1 balenie prášku do pečiva (stačí naozaj len jedno)

Na krém:
– 200 gramov masla
– 200 gramov práškového cukru
– 200 gramov varenej čokolády

Na posypanie:
– kakao alebo granko
– strúhaná čokoláda

**Najlepšie je postupovať tak, ako vidíte na obrázkoch vyššie. V miske som prepustila maslo a v %nom som roztopila čokoládu. Ale môžete to spraviť aj bez masla. Čokoládu som pokladla navrch.**

Ako dlho sa varí ryža v rýžovare?

Ako dlho sa varí ryža v rýžovare?

Čítať viac »

Pokyny:

1. Začneme prípravou cesta. V miske vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom, potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomaly premiešavame, aby vzniklo hladké cesto.

2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút, kým koláč nezíska zlatistú farbu.

3. Po upečení necháme koláč ochladnúť a potom ho opatrne vyberieme z formy. Ale dávajte pozor, aby ste „piškótu“ nepoškodili. 🙂

4. Na prípravu krému roztopíme maslo a necháme ho trochu vychladnúť. Následne ho zmiešame s práškovým cukrom a nastrúhanou čokoládou. Krém natrieme na vychladnutý koláč (tak, ako som popísala vyššie).

5. Nakoniec posypeme koláč kakaom alebo grankom a nastrúhanou čokoládou.

Takto pripravený veľkonočný koláč si môžete vychutnať ako sladkú dobrotu počas veľkonočných sviatkov. Dúfam, že vám bude chutiť. A teraz sa idem pripraviť na napísanie ďalšieho receptu, ktorý vás zaiste poteší a ktorý sa jednoducho pripravuje. 🙂

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Renata S. píše:

    Tento veľkonočný koláč podľa tohto receptu chutí skvelo.Som rada že som natrafila na tento recept.Isto ho neskor ešte zopakujem.