Žemľovka s tvarohom a jablkami

Suroviny:

  • 8 plátkov chleba (staršieho, suchšieho)
  • 500 g tvarohu
  • 4 jablká
  • 4 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • maslo na vymastenie formy
  • štipka soli
  • škoricu na posypanie

 

Žemľovka s tvarohom a jablkami

Postup:

  1. Jablká umyjte, olúpte, zbavte jadier a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Chlebové plátky nakrájajte na menšie kúsky a varte ich v mlieku, kým nezmäknú.
  3. V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ. Pridajte varene chlebové kúsky a premiešajte.
  4. Vymastite formu maslom a do nej nalejte polovicu zmesi.
  5. Na zmes v forme pridajte nakrájané jablká a zakryte zvyšnou zmesou.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 – 45 minút, kým nezhnedne a nezískate pevnú štruktúru.
  7. Pred podávaním posypte žemlovku škoricou a podávajte ju teplú.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *