Tu je recept pre Red Velvet tortu:

Suroviny:

  • 2 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice neochuceného kakaa
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky zmäknutého nesoleného masla
  • 1 1/2 šálky práškového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice červenej potraviny
  • 1 čajová lyžička octu
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • krémový syr na polevu

 

Torta Red Velvet

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C. Vymastite a vysypte dve 22 cm korpice na torty.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ. Odložte na stranu.
  3. V veľkej miske si pomiešajte maslo a práškový cukor, kým nevytvoríte svetlú krémovú zmes.
  4. Postupne pridajte vajcia do zmesi a dobre premiešajte. Potom vmiešajte vanilkový extrakt.
  5. V malej miske zmiešajte kyslú smotanu a červenú potravinu. Postupne pridávajte túto zmes do maslovej zmesi, dôkladne miešajte po každom pridaní.
  6. V ďalšej malej miske zmiešajte ocot a sódu bikarbónu a rýchlo primiešajte do cesta.
  7. Rozdeľte cesto rovnomerne medzi pripravené korpice na torty.
  8. Pečte 25-30 minút, alebo kým vložený špáradlo nevyjde čisté.
  9. Vyberte torty z rúry a nechajte ich v korpicích vychladnúť 10 minút. Potom ich prevráťte na mriežky a nechajte úplne vychladnúť.
  10. Keď sú torty úplne vychladnuté, polejte ich krémovým syrom na polevu.
  11. Nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť vám prajem s vašou domácou Red Velvet tortou!

Poznámka: Krémový syr na polevu sa zvyčajne robí z krémového syra, masla, práškového cukru a vanilkového extraktu. Rôzne recepty naň nájdete online.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *