Tu je recept pre Red Velvet tortu:
Suroviny:
- 2 1/2 šálky hladkej múky
- 2 polievkové lyžice neochuceného kakaa
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 šálky zmäknutého nesoleného masla
- 1 1/2 šálky práškového cukru
- 2 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 šálka kyslej smotany
- 2 polievkové lyžice červenej potraviny
- 1 čajová lyžička octu
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- krémový syr na polevu
Torta Red Velvet
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C. Vymastite a vysypte dve 22 cm korpice na torty.
- V stredne veľkej miske zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ. Odložte na stranu.
- V veľkej miske si pomiešajte maslo a práškový cukor, kým nevytvoríte svetlú krémovú zmes.
- Postupne pridajte vajcia do zmesi a dobre premiešajte. Potom vmiešajte vanilkový extrakt.
- V malej miske zmiešajte kyslú smotanu a červenú potravinu. Postupne pridávajte túto zmes do maslovej zmesi, dôkladne miešajte po každom pridaní.
- V ďalšej malej miske zmiešajte ocot a sódu bikarbónu a rýchlo primiešajte do cesta.
- Rozdeľte cesto rovnomerne medzi pripravené korpice na torty.
- Pečte 25-30 minút, alebo kým vložený špáradlo nevyjde čisté.
- Vyberte torty z rúry a nechajte ich v korpicích vychladnúť 10 minút. Potom ich prevráťte na mriežky a nechajte úplne vychladnúť.
- Keď sú torty úplne vychladnuté, polejte ich krémovým syrom na polevu.
- Nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť vám prajem s vašou domácou Red Velvet tortou!
Poznámka: Krémový syr na polevu sa zvyčajne robí z krémového syra, masla, práškového cukru a vanilkového extraktu. Rôzne recepty naň nájdete online.