Trnavská papriková nátierka

Trnavská papriková nátierka je tradičná slovenská pochúťka, ktorú si môžete pripraviť nasledovne:

Suroviny:

  • 3 veľké červené papriky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Trnavská papriková nátierka

Postup:

  1. Papriky si najprv umyte, rozkrojte ich, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu aj cesnak olúpte a nakrájajte ich na jemné kúsky.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Dusíme ju na miernom ohni, kým sa nezjemní.
  4. Potom pridáme nakrájaný cesnak a mletú sladkú papriku. Všetko dobre premiešame a dusíme ešte pár minút.
  5. Pridajte nakrájané papriky a pokračujte v dusení, kým sa papriky zmäknú.
  6. Zmes preložte do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu.
  7. Ochutíme soľou a čiernym korením a podávame ako nátierku na chlebík alebo ako prílohu k pokrmom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *