Údené kuracie stehná na kyslej kapuste

Dostatok vitamínu C je pre každé ľudské telo veľmi potrebný a práve kyslá kapusta ho má dostatok. Dnes vám predstavíme recept, práve s kyslou kapustou ako tip na výborný obedík.

Údené kuracie stehná na kyslej kapuste

Suroviny:

  • 4 kusy údených kuracích stehien
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Na panvici zohrejte olej a opečte na ňom kuracie stehná zo všetkých strán, aby sa spravili pekné zlatisté škvrny. Potom ich odložte bokom.
  3. V hrnci pridajte kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich na oleji, kým sa cibuľa nezmäkne.
  4. Pridajte opečené kuracie stehná k zelenine a premiešajte.
  5. Pokvapkajte vodou a dusíme na miernom ohni asi 30 až 40 minút, kým kuracie mäso nie je jemné a mäkké.
  6. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedlami alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 údené kuracie stehná
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 stredné cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 5-6 čiernych korenín
  • 1-2 celé nového korenia
  • 100 ml bieleho vína (voliteľné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na opekanie
  • 1-2 lyžice cukru (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava surovín: Najprv dôkladne umyjeme kyslú kapustu, ak je príliš kyslá. Cibule nakrájame na polkrúžky a cesnak na plátky.

  2. Opekanie cibule: V hlbokom hrnci alebo panvici rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridáme cesnak a chvíľu opekáme, aby sa uvoľnila jeho chuť.

  3. Pridanie kapusty: K cibuli a cesnaku pridáme kyslú kapustu. Zmiešame s opraženou cibuľou a cesnakom a môžeme pridať aj bobkový list, čierne korenie a nové korenie. V prípade, že máme víno, pridáme ho teraz. Dobre premiešame.

  4. Dusenie: Kapustu dusíme na miernom ohni asi 20-30 minút. Pridáme cukor, soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžeme pridať aj trošku vody, ak je kapusta príliš suchá.

  5. Príprava kuracích stehien: Medzitým si môžeme pripraviť údené kuracie stehná. Môžeme ich opiecť na panvici alebo vložiť do rúry. Opečené stehná by mali byť pekne zlatisté a chrumkavé.

  6. Podávanie: Po upečení stehien ich servírujeme na vrch dusenej kyslej kapusty. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

  7. Dobrú chuť! K tomuto jedlu sa skvele hodí kúsok čerstvého chleba.

Tento recept na údené kuracie stehná na kyslej kapuste je skvelým spôsobom, ako si vychutnať kombináciu chutí, ktorá je plná traditionálnej slovenskej kuchyne.

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Zemanova Karol píše:

    Vynikajúci recept, určite vyskúšam!

  2. Htalianova píše:

    Mňam, toto sa mi určite bude páčiť!

  3. Jakubova Martin píše:

    Ďakujem za skvelý tip na obed.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *