Údené kuracie stehná na kyslej kapuste

Vyvážený príjem vitamínu C je pre každé ľudské telo mimoriadne dôležitý, a kyslá kapusta je jeho hojným zdrojom. Dnes vám ponúkame recept, v ktorom využijeme práve kyslú kapustu ako skvelý nápad na chutný obed.

Údené kuracie stehná podávané na kyslej kapuste

Potrebné ingrediencie:

  • 4 kusy údených kuracích stehien
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa preferencie

Príprava pokrmu:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky.
  2. Na panvici zohrejte olej a opekajte kuracie stehná zo všetkých strán, až kým sa na nich nevytvorí pekná zlatistá kôrka. Potom ich odložte stranou.
  3. Do hrnca pridajte kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražte ich na oleji, kým cibuľa nezmäkne.
  4. Opečené kuracie stehná pridajte k zelenine a dobre premiešajte.
  5. Pokvapkajte troškou vody a varte na nízkej teplote približne 30 až 40 minút, kým je kuracie mäso chrumkavé a jemné.
  6. Podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  7. Servírujte s obľúbenou prílohou, napríklad s knedlami alebo zemiakovou kašou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Údené kuracie stehná na kyslej kapuste - 2

2) Údené kuracie stehná na kyslej kapuste

Ingrediencie:

  • 4 údené kuracie stehná
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 stredné cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 5-6 čiernych korenín
  • 1-2 celé nové korenie
  • 100 ml bieleho vína (voliteľné)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • Olej na opekanie
  • 1-2 lyžice cukru (podľa chuti)

Postup prípravy:

  1. Príprava ingrediencií: Na začiatok dôkladne prepláchneme kyslú kapustu, ak je príliš kyslá. Cibule nakrájame na polkrúžky a cesnak na tenké plátky.

  2. Opekanie cibule: V hlbokom hrnci alebo na panvici zohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju, kým nezmäkne a začne zlatnúť. Následne pridáme cesnak a krátko opražíme, aby sa uvoľnila jeho aróma.

    Ako upiecť hus? Recept

    Ako upiecť hus? Recept

    Čítať viac »

  3. Pridanie kapusty: K cibuli a cesnaku potom pridáme kyslú kapustu. Dobre zmiešame s opraženou cibuľou a cesnakom, a ak máme víno, pridáme ho aj do zmesi. Dôkladne premiešame.

  4. Dusenie: Kapustu dusíme na miernom ohni približne 20-30 minút. Pridáme cukor, soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžeme pridať aj trošku vody, ak je kapusta príliš suchá.

  5. Príprava kuracích stehien: Medzitým môžeme pripraviť údené kuracie stehná. Opečieme ich na panvici alebo vložíme do rúry. Hotové stehná by mali mať krásnu zlatistú a chrumkavú textúru.

  6. Servírovanie: Po upečení stehien ich podávame na vrch dusenej kyslej kapusty. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

  7. Dobrú chuť! K tomuto jedlu sa výborne hodí kúsok čerstvého chleba.

Tento recept na údené kuracie stehná na kyslej kapuste je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať harmonickú kombináciu chutí, ktorá sa nesie v duchu tradičnej slovenskej kuchyne.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Zemanova Karol píše:

    Vynikajúci recept, určite vyskúšam!

  2. Htalianova píše:

    Mňam, toto sa mi určite bude páčiť!

  3. Jakubova Martin píše:

    Ďakujem za skvelý tip na obed.