Vné makaróny s kačacím ragú.
Ingrediencie:
- 250 g vaječných makarónov
- 500 g kačacieho mäsa (hruďka)
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
- 2 mrkvy, nastrúhané
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
- 400 g paradajok, pokrájaných na kocky
- 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Vaječné makaróny s kačacím ragú
Postup:
- Zahrejte olivový olej v hrnci na strednej teplote.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte kačacie mäso a opiekajte, kým nie je dobre prepečené a získalo zlatohnedú farbu.
- Vložte mrkvu, zeler a paradajky do hrnca a orestujte ich asi 5 minút.
- Pridajte paradajkový pretlak a vývar a privediete k varu.
- Znížte teplotu na nízku a nechajte ragú dusiť približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté. V prípade potreby pridajte viac vývaru.
- Varte vaječné makaróny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
- Servírujte vaječné makaróny s kačacím ragú a ozdobte čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.