Vaječné makaróny s kačacím ragú

Vné makaróny s kačacím ragú.

Ingrediencie:

  • 250 g vaječných makarónov
  • 500 g kačacieho mäsa (hruďka)
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 400 g paradajok, pokrájaných na kocky
  • 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie

 

Vaječné makaróny s kačacím ragú

Postup:

  1. Zahrejte olivový olej v hrnci na strednej teplote.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte kačacie mäso a opiekajte, kým nie je dobre prepečené a získalo zlatohnedú farbu.
  4. Vložte mrkvu, zeler a paradajky do hrnca a orestujte ich asi 5 minút.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a vývar a privediete k varu.
  6. Znížte teplotu na nízku a nechajte ragú dusiť približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté. V prípade potreby pridajte viac vývaru.
  7. Varte vaječné makaróny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
  8. Servírujte vaječné makaróny s kačacím ragú a ozdobte čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *