Vajíčková roláda

Vajíčková roláda (tiež známa ako vajcová roláda) je výnimočné jedlo, pozostávajúce z tenkej vrstvy cesta plnenej vajcovou zmesou. Tu je jednoduchý recept na vajíčkovú roládu:

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 100 g hladkej múky
  • 100 ml mlieka
  • soľ
  • korenenie
  • šunka alebo údené mäso (náplň si môžete vybrať podľa vlastnej chuti)

Vajíčková roláda

Postup:

Polievka s kuracích pŕs

Polievka s kuracích pŕs

Čítať viac »

  1. Vajcia vyšľaháme do nadýchanej peny.
  2. Do tejto zmesi pridáme múku a mlieko, dôkladne promíchame, až kým nevznikne hladké cesto. Potom dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
  3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme ho do tenkej vrstvy.
  4. Pečieme v prehriatej rúre na 180 °C približne 10 minút, kým cesto nezíska zlatohnedú farbu.
  5. Medzitým si pripravíme náplň. Šunku alebo údené mäso nakrájame na tenké plátky.
  6. Keď je cesto hotové, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.
  7. Na vychladnuté cesto rovnomerne nanesieme chrenovú nátierku a na ňu uložíme plátky šunky alebo údeného mäsa.
  8. Roládu opatrne zrolujeme do valcovitého tvaru.
  9. Necháme ju vychladnúť v chladničke, a potom ju podávame nakrájanú na plátky.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *