Ak hľadáte recept na vietnamskú polievku s ryžovými rezancami, môžem vám ponúknuť recept na vietnamskú polievku súčasťou ktorej sú ryžové rezance, známu ako “Phở”. Tu je jednoduchý recept:

Fáza prípravy základu:

  • V hrnci variť 2 litry vody.
  • Pridajte 1 kilogram hovädzieho alebo kuracieho mäsa (používa sa aj zeleninová verzia).
  • Pridajte 2 cibule rozrezané na polovicu, 4 klinčeky cesnaku, 1 koreň zázvoru (olúpaný a nakrájaný na plátky), 2 tyčinky škorice, 4 klinčeky a 2 hviezdičky badyánu.
  • Varíme na miernom ohni približne 1 hodinu, odstráňte povrchovú penu.
  • Po 1 hodine vyberte mäso a zeleninu a odstráňte prebytočnú uchuť z povrchu polievky.
  • Polievku preceďte cez jemné sitko alebo gázu a vráťte ju späť do hrnca.

 

Vietnamská polievka s ryžovými rezancami

Fáza prípravy polievky:

  • Do vriaceho vývaru pridajte 1 lyžicu ryžovej omáčky, 2 lyžice rybacej omáčky, 1 lyžicu cukru a soľ podľa chuti.
  • Na miernom ohni varíme polievku približne 30 minút.

Fáza prípravy ryžových rezancov:

  • Do veľkého hrnca varte vodu a pridajte ryžové rezance.
  • Stále miešajte, aby sa rezance nezlepovali.
  • Keď sú rezance mäkké a priehľadné, scedíme ich a opláchneme studenou vodou.
  • Rezance umiestnime na tanier a prisypeme soľou.

Fáza dokončenia:

  • Do misky dáme porciu ryžových rezancov a polievku zalejeme do misky.
  • Na povrch môžeme pridať rezané mäso z vývaru (napríklad hovädzie), nasekané čerstvé bylinky ako mäta, koriander, bazalka, reďkovky a šťavu jednej lime.
  • Na záver môžeme polievať na tanier polievkou sriracha pre pikantnejšiu verziu.

Dúfam, že vám tento recept pomôže v príprave chutnej vietnamskej polievky s ryžovými rezancami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *