Určite! Tu je recept na vynikajúcu kuraciu roládu v slovenskej verzii:
Súčiastky:
- 4 plátky kuracieho filetu
- 1 cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
- 100 g slaniny, rozkrájanej na tenké pásiky
- 2 vajíčka
- 2 lyžice múky
- Soľ a čerstvo pomleté čierne korenie podľa vkusu
- Olej na vyprážanie
Vynikajúca kuracia roláda
Postup:
- Kuracie filet jemne naklepeme na rovnomerne hrubé plátky.
- Na panvici s malým množstvom oleja orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa nezjemnia a nespoja.
- Pridáme slaninu a opečieme ju do zlatista.
- Do zmesi cibuľe a slaniny pridáme vajíčka a múku. Dobre premiešame, aby sme vytvorili homogénnu zmes.
- Plátky kuracieho filetu osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
- Na každý plátok mäsa nanesieme vrstvu zmesi so slaninou a pevne ho zrolujeme.
- Rolády zafixujeme pomocou špáradiel a zhutníme, aby sa nezačali rozpadávať.
- Na panvici s malým množstvom oleja opečieme rolády zo všetkých strán, kým získa zlatohnedú farbu.
- Rolády presunieme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 až 25 minút, kým sa vnútro mäsa dobre prepečie.
- Necháme pár minút odpočívať a potom servírujeme horúce.
Prajem dobrú chuť!