Samozrejme! Tu je recept na výbornú kuraciu roládu po slovensky:

Suroviny:

  • 4 plátky kuracieho mäsa (filety)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 100 g slaniny, nakrájanej na tenké prúžky
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice múky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na opekanie

 

Výborná kuracia roláda

Postup:

  1. Kuracie mäso naklepeme na rovnomerne hrubé plátky.
  2. Na panvici s trochou oleja orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezlúčia sa.
  3. Pridáme slaninu a orestujeme ju dozlatista.
  4. Do cibuľového a slaninového základu pridáme vajcia a múku. Dobre premiešame, aby sme vytvorili zmes.
  5. Plátky kuracieho mäsa osolíme a okoreníme podľa chuti.
  6. Na každý plát mäsa nanesieme vrstvu zmesi so slaninou a zrolujeme do pevnej rolády.
  7. Rolády upevníme pomocou špárľ a zhutníme ich, aby sa neposypali.
  8. Na panvici s trochou oleja opečieme rolády z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  9. Rolády premiestnime do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 až 25 minút, kým nebudú vnútorné časti mäsa dôkladne prepečené.
  10. Necháme niekoľko minút odpočívať a potom podávame horúce.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *