Zapekané francúzske zemiaky

Aby ste pripravili zapekané francúzske zemiaky, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 200 g nastrúhaného syra Gruyère
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na ozdobenie

 

Zapekané francúzske zemiaky

Návod na prípravu:

Quinoa s pečeným korením a zeleninou

Quinoa s pečeným korením a zeleninou

Čítať viac »

  1. Zemiaky očistite a nakrájajte na tenšie plátky.
  2. Cibuľu a cesnak dôkladne nasekajte na jemné kúsky.
  3. V hrnci roztopte maslo a orestujte cibuľku s cesnakom do zlatista.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky, osoľte a okoreňte, a varte ich približne 10 minút, kým nezmäknú.
  5. Rúru predohrejte na 180 °C.
  6. Pekáč vymažte maslom a na dno vložte vrstvu zemiakov.
  7. Vrchnú časť posypte syrom a opakujte postup, až pokým vám nedôjdu zemiaky.
  8. Na poslednú vrstvu pridajte ešte trošku syra a ozdobte petržlenom.
  9. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30 minút, až kým zemiaky nezhnednú a syr sa krásne neroztopí.
  10. Zapekané francúzske zemiaky môžete podávať ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu k mäsu.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *