Zapekané hokkaido

Samozrejme! Tu je zjednodušený recept na „Zapekané Hokkaido“ (Baked Hokkaido) v slovenčine:

Čo budeme potrebovať:

  • 1 stredne veľká tekvica hokkaido
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno
  • 200 g hríbov, pokrájaných na plátky
  • 200 g uvareného kuracieho alebo morčacieho mäsa, na vlákna
  • 150 g strúhaného syra (hodí sa cheddar alebo mozzarella)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Čerstvé petržlenové listy, nasekané (na ozdobu)

 

Zapekané hokkaido

Pokyny:

Kuracie prsia – Zdravé recepty

Kuracie prsia – Zdravé recepty

Čítať viac »

  1. Rúru si predhrejte na 180 °C.
  2. Tekvicu hokkaido prekrojte na polovicu a dôkladne vyberte semienka a vláknitý vnútorný obsah. Potom ju nakrájajte na tenké plátky.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej na stredne silnom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, orestujte, až kým zmes nezíska priehľadnú farbu.
  4. Pridajte hríby a opražte ich, kým sa neuvoľní ich šťava a nezískajú jemne zlatistú farbu. Dochuťte soľou a korením podľa želania.
  5. Na dno zapekacej misky uložte polovicu plátkov tekvice. Ak máte vhodnú pekáčovú formu, neváhajte ju využiť. Na vrchnú časť naveďte polovicu opražených hríbov a mäsa. Posypte polovicou strúhaného syra.
  6. Tento proces zopakujte s ostatnými prísadami.
  7. Pekáč zakryte a nechajte piecť v predhriatej rúre po dobu 25-30 minút.
  8. Následne odstráňte zakrývanie a pečte ešte ďalších 10-15 minút, kým sa syr neroztopí a nezačne krásne hnednúť.
  9. Pred podávaním môžete ozdobiť čerstvo nasekanými petržlenovými listami.

Prajem vám dobrú chuť pri vychutnávaní vášho lahodného zapekaného Hokkaida!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Esimkova píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam!

  2. Alojza Kocurova píše:

    Tento recept je úžasný! Milujem hokkaido tekvicu a tento spôsob prípravy znie skvelo.

  3. Leonard22 píše:

    Ďakujem za recept, teraz už viem, čo budem variť na obed.