Zapekané huby

Tu je recept na zapekané huby v slovenčine:

Nezbytné ingrediencie:

  • 500 g húb, nakrájaných na kolieska
  • 1 cibuľa, najemno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • 2 lyžice masla
  • 100 g strúhanky
  • 100 g syra, nastrúhaného (napr. Gruyère alebo Cheddar)
  • Čerstvá nasekaná petržlenová vňať
  • Soľ a korenie podľa preferencií

 

Polievka z hokkaida a mrkvy

Polievka z hokkaida a mrkvy

Čítať viac »

Zapekané huby

Postup prípravy:

  1. Rozohrievajte rúru na 180°C.
  2. Na panvici zahrejte maslo na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a krátko pražte, až sa cibuľa stane priesvitnou.
  3. Pridajte nakrájané huby a varte, kým sa väčšina ich tekutiny neodparí.
  4. Ochuťte soľou a korením, a následne pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte.
  5. Húb presuňte do zapekacej misky a rozložte ich rovnomerne.
  6. V miske spojte strúhanku so syrom a túto zmes posypte na huby v miske.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nezíska zlatistú farbu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *