Zapekané jablká s posypkou

Pečené jablká so strúhankou sú skvelý dezert, ktorý si môžete veľmi jednoducho pripraviť. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 4 kusy jabĺk
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletých klinčekov
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/4 čajovej lyžičky vanilkového výťažku
  • 1/2 hrnčeka strúhanky alebo ovsených vločiek

 

Pečené jablká so strúhankou

Pokyny:

Ako pripraviť avokádo pre babätko?

Ako pripraviť avokádo pre babätko?

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Jablká umyte a odstráňte z nich jadierka.
  3. Na vrchu každého jablka urobte malý rez, aby mohla para uniknúť počas pečenia.
  4. V miske spojte hnedý cukor, škoricu, mleté klinčeky, mletý muškátový oriešok a vanilkový výťažok.
  5. Do vydlabaného jablka vytvorte priestor na posypku, nasypaním zmesi z predchádzajúceho kroku.
  6. Na každé jablko položte kúsok masla.
  7. Jablká vložte do pekáča a pečte 25-30 minút, kým nezmäknú a posýpka nezíska zlatú farbu.
  8. Pečené jablká nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte ich teplé.

Tieto sladké a aromatické jablkové pochúťky sú fantastické aj samostatne, avšak môžete k nim pridať aj šľahačku alebo zmrzlinu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *