Ak hľadáte slovenský recept na zapekané kuracie mäso s lecom, tu je jednoduchý a chutný recept:

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 cibuľu, nakrájanú na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 šálku strúhanej hrubej šunky
  • 1 šálku strúhaného syra (najlepšie ementál alebo gruyère)
  • 1 šálku smotany na varenie
  • 1 lyžicu masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej alebo maslo na vyhniezdenie formy

 

Zapekané kuracie mäso s lečom

Tu je postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 °C.
  2. Na stredne veľkej panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Nechajte ho rozpustiť.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Vyberte cibuľu a cesnak z panvice a v mise zmiešajte syr so šunkou.
  5. Mäso osolte a okoreňte podľa chuti. Preneste mäso do panvice a opečte zo všetkých strán, kým nie je zlatohnedé. Prípadne môžete pridať ďalšie maslo alebo olej.
  6. Na zlatohnedú cibuľu a cesnak dajte mäso vo forme.
  7. Zmietajte smotanu so soľou a korením v miske.
  8. Zmes so syrom a šunkou rozotrite na mäso a potom zalijte všetko smotanou na varenie.
  9. Pečte v rúre asi 30-35 minút, alebo kým mäso nie je dokonale prepečené a syr krásne roztopený a zlatohnedý.
  10. Zapekané kuracie mäso s lecom servírujte s prílohou podľa vašej voľby, ako napríklad zemiaková kaša, ryža alebo zelenina.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *