Na zapekané kuracie filety s broskyňou a syrom potrebujeme tieto suroviny:
– 4 kuracie filety
– 2 broskyne
– 200 g syra (napríklad eidam)
– soľ, korenie, cesnakový prášok
– olej na vyprážanie
Postup prípravy:
1. Kuracie filety dôkladne očistíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a na panvici s olejom ich opečieme z oboch strán, až získajú zlatistú farbu.
2. Broskyne očistíme a nakrájame na tenké plátky.
3. Pripravíme pekáč, do ktorého umiestnime kuracie filety. Na ne navrstvíme plátky broskýň a navrch nastrúhame syr.
4. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 20 minút, kým syr nezačne nádherne zlátnuť.
5. Servírujeme so zeleninovým šalátom alebo s prílohou podľa vlastného uváženia.
Dobrú chuť!
2) Recept na zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom
Budeme potrebovať:
– 4 kuracie prsia
– 2 broskyne
– 200 g syra (napriklad eidam alebo niva)
– soľ, korenie, cesnaková soľ, cesnak
– olej na pečenie
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme a necháme stvrdnúť aspoň 30 minút.
2. Vytlačíme cesnak a zmiešame ho s troškou oleja. Touto zmesou potrieme každý plátok kuracieho mäsa.
3. Broskyne rozkrájame na niekoľko častí a vykostíme ich. Môžeme ich tiež jemne potrieť cesnakom.
4. Na plechu s papierom na pečenie položíme plátky kuracieho mäsa a na každý z nich nasadíme kúsok broskyne.
5. Posypeme nastrúhaným syrom a umiestnime do predhriatej rúry na 200 stupňov.
6. Pečieme asi 20 – 25 minút, kým mäso nie je dokonale prepečené a syr nezačne zlátnuť.
7. Servírujeme teplé s prílohou podľa vlastného uváženia. Dobrú chuť!