Zapekané kuracie filetky s broskyňou, šunkou a syrom:
Na prípravu potrebujeme:
– 4 kusy filetov z kuracieho mäsa bez kosti
– soľ a korenie podľa preferencií
– 2 broskyne
– 200 g šunky
– 200 g tvrdého syra (napríklad eidam)
– bylinkovú omáčku, ako aj prílohu podľa vlastnej volby (napr. ryža, zemiaková kaša)
Zapekané kuracie filetky s broskyňou, šunkou a syrom
Postup:
1. Kuracie filetky zbavíme kože a prebytočného tuku. Potom ich dochutíme soľou a korením a necháme ich odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
2. V medzičase pripravíme broskyne. Rozdelíme ich na polovice a odstránime kôstky. Jednu polovicu nakrájame na malé kúsky.
3. Z druhej polovice broskyne vyrezané malé vrecko, do ktorého vložíme šunku a syr. Kôstku odstránime aj zo šunky a nakrájame ju na tenké plátky. Podobne sa postaráme aj o tvrdý syr.
4. Do vyrezaného vrecka v broskyňovej polovici najprv vkladáme plátok šunky a naňho položím plátok syra. Resultujúci kúsok uzavrieme a zakryjeme druhou polovicou broskyne. Tento postup opakujeme pre všetky plátky šunky.
5. Zapekacie misky vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Na dno každej misky umiestnime kuracie filetky a na každú vyložíme jednu broskyňu so šunkou a syrom.
6. Misky s kuracím mäsom vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 25-30 minút, kým mäso nedosiahne zlatistú farbu a bude úplne prepečené.
7. Po upečení kuracie filetky s broskyňou, šunkou a syrom necháme chvíľu vychladnúť. Podávame ich s bylinkovou omáčkou a prílohou podľa chuti (napr. ryža, zemiaková kaša).
Dobrú chuť!