Zapekané kuracie prsia s broskyňou šunkou a syrom

Zapekané kuracie prsia s broskyňou, šunkou a syrom:

Potrebujeme:

– 4 ks kuracích pŕs bez kosti
– soľ a korenie podľa chuti
– 2 broskyne
– 200 g šunky
– 200 g tvrdého syra (napr. eidam)
– bylinková omáčka, príloha podľa chuti (napr. ryža, zemiaková kaša)

Zapekané kuracie prsia s broskyňou šunkou a syrom

Postup:

1. Kuracie prsia očistíme od pokožky a tukov. Následne ich osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme ich odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.

2. Medzitým pripravíme broskyne. Rozrežeme ich na polovice a odstránime kôstky. Jednu polovicu nakrájame na malé kúsky.

3. Z druhej polovice broskyne vyrežeme malé vrecko, do ktorého budeme vkladať šunku a syr. Odstránime kôstku aj zo šunky a nakrájame ju na tenké plátky. Rovnako nakrájame aj tvrdý syr.

4. Do vrecka v broskyňovej polovici najprv vložíme plátok šunky a potom na neho položíme plátok syra. Výsledný plátok zaklapneme a zakryjeme druhou polovicou broskyne. Postup opakujeme so všetkými plátkami šunky.

5. Zapekacie misky vymastíme alebo vyložíme papierovým obrusom. Na dno misky dáme kuracie prsia a na každé prsia položíme jednu broskyňu so šunkou a syrom.

6. Misky s kuracím mäsom dáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme ich približne 25-30 minút, kým mäso nezíska zlatohnedú farbu a nie je úplne uvarené.

7. Hotové kuracie prsia s broskyňou, šunkou a syrom necháme chvíľu odpočinúť. Podávame ich s bylinkovou omáčkou a prílohou podľa chuti (napr. ryža, zemiaková kaša).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *