Zapekané kuracie rezne so syrom

Ak máte náladu na lahodné zapekané kuracie filety so syrom, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 kuracie filety
  • 100 gramov nastrúhaného syra (najlepšie hviezdičkového syra)
  • strúhanka na obaľovanie
  • 2 vajcia
  • soľ a korenie podľa vkusu
  • olej na smaženie

 

Zapekané kuracie filety so syrom

Postup:

  1. Začnite prípravou kuracích rezňov. Ak sú príliš hrubé, môžete ich jemne naklepať kladivkom na mäso, aby zly sa tenšie a rovnomerne ploché.
  2. V miske si rozšľahajte vajcia, pridajte soľ a korenie podľa vlastného vkusu.
  3. Filety namočte do vajíčkovej zmesi, a potom ich obaľte v strúhanke. Dobre obalte každý kúsok, aby bol všade pokrytý zapekaným syrom.
  4. Na rozohriatej panvici rozohrejte olej a opražte obaľované kuracie filety z oboch strán, kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
  5. Následne ich presuňte do pekáča a posypte nastrúhaným syrom.
  6. Pekáč s kuracími filety vložte na pár minút do predhriatej rúry a zapekajte pri teplote 180°C, kým syr pekne nezatuhne a nezhnedne.
  7. Hotové zapekané kuracie filety so syrom môžete podávať napríklad s dusenou ryžou alebo grilovanou zeleninou.

Dúfam, že si pochutnáte na chutných zapekaných kuracích filetoch so syrom! Prajem dobrú chuť!

 

Zapekané kuracie rezne so syrom - 2

2) Zapekané kuracie rezne so syrom

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 200 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
  • 150 g šunky (rozmarínové)
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • Olej na smaženie
  • 1 lyžica sušených byliniek (napríklad oregáno alebo bazalka, rozmarínové)
  • Kyslá smotana alebo majonéza na potretie (možnosť)

Postup:

Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti

Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti

Čítať viac »

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie prsia umyte a osušte. Nakrájajte ich na rovnomerné plátky a jemne naklepte.
    • Ochuťte soľou, čiernym korením a drveným cesnakom. Môžete pridať aj sušené bylinky na zvýraznenie chuti.
  2. Obalenie:

    • Pripravte si tri misky: jednu s rozšľahanými vajciami, druhú so strúhankou a tretiu voliteľne so strúhaným syrom a kockami šunky.
    • Plátky kuracieho mäsa najprv namočte do vajec, potom obaľte v strúhanke. Pre extra chuť môžete do strúhanky pridať aj niekoľko lyžíc nastrúhaného syra.
  3. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejte olej. Kuracie filety smažte na strednej teplote, kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu z oboch strán (približne 3-4 minúty z každej strany).
    • Smažené filety preložte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej.
  4. Zapekanie:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Na plech alebo do zapekacej misy umiestnite kuracie filety. Ak ste sa rozhodli použiť šunku, na každý kúsok položte kúsok šunky a posypte nastrúhaným syrom.
    • Každý kúsok môžete ochutiť aj trochou kyslej smotany alebo majonézy, ak preferujete krémovejšiu chuť.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a nezačne zlatnúť.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Patrik Hantuchova píše:

    Tieto kuracie rezne sú vynikajúce a chutné, určite si ich vyskúšam.

  2. Vitazoslav Kolar píše:

    Recept vyzerá skvelo a nie je príliš zložitý na prípravu. Teším sa, že si ho vyskúšam.