Zapekané mäso so zeleninou

Zapekané bravčové mäso so zeleninou je vynikajúce jedlo s bohatými chuťami. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (kotlety alebo plece)
  • 2 veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika (červená, žltá alebo zelená)
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa vkusu
  • 2 lyžice olivového oleja

Zapekané bravčové mäso so zeleninou

Pokyny:

Ako dlho sa varí paprika?

Ako dlho sa varí paprika?

Čítať viac »

  1. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Ochuťte soľou a mletým čiernym korením.
  2. Zemiaky a mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Cibuľu nakrájajte na jemné kolieska. Papriku zbavte semien a taktiež nakrájajte na plátky.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a na ňom osmažte cibuľu a cesnak, až nadobudnú zlatistú farbu.
  4. Pridajte pripravené mäso a opražte ho zo všetkých strán dozlatista. Potom mäso vyberte na tanier.
  5. Do panvice vložte zemiaky, mrkvu, papriku a paradajky. Osolte a okorenite podľa chuti. Nechajte zeleninu dusiť približne 10 minút, kým nezmäkne.
  6. Predhřejte rúru na 180°C. Do pekáča vložte vrstvu zapekaného mäsa a na ňu zeleninu. Potom opakujte vrstvenie, kým spotrebujete všetky ingrediencie.
  7. Pečte v rúre približne 30-40 minút, alebo kým mäso a zelenina nie sú dôkladne prepečené a zlatohnedé.
  8. Servírujte teplé a užite si túto skvelú zapekanú špecialitu!

Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *