Zapekané mäso so zeleninou

Zapekané mäso so zeleninou je výborné jedlo s bohatými príchuťami. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (kotlety alebo plece)
  • 2 veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika (červená, žltá alebo zelená)
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Zapekané mäso so zeleninou

Postup:

  1. Mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Posypte ich soľou a mletým čiernym korením.
  2. Zemiaky a mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Papriku zbavte semien a tiež nakrájajte na plátky.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom opražte cibuľu a cesnak, až sa zľahka zrumenia.
  4. Pridajte nakrájané mäso a opražte ho zo všetkých strán dozlatista. Potom odložte mäso na tanier.
  5. Do panvice pridajte zemiaky, mrkvu, papriku a paradajky. Osolte a okorenite podľa chuti. Dusenú zeleninu nechajte dusiť asi 10 minút, kým zmäknú.
  6. Zahrejte rúru na 180°C. Do pekáča dajte vrstvu zapekaného mäsa a zeleninu. Potom opakujte vrstvenie, až spotrebujete všetko.
  7. Pečte v rúre asi 30-40 minút, alebo kým sa zapekané mäso a zelenina dobre prepečú a získajú zlatohnedú farbu.
  8. Podávajte teplé a vychutnajte si túto vynikajúcu zapekanú dobrotu!

Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *