Zapekané mäso so zeleninou je výborné jedlo s bohatými príchuťami. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (kotlety alebo plece)
- 2 veľké zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 paprika (červená, žltá alebo zelená)
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Zapekané mäso so zeleninou
Postup:
- Mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Posypte ich soľou a mletým čiernym korením.
- Zemiaky a mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Papriku zbavte semien a tiež nakrájajte na plátky.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom opražte cibuľu a cesnak, až sa zľahka zrumenia.
- Pridajte nakrájané mäso a opražte ho zo všetkých strán dozlatista. Potom odložte mäso na tanier.
- Do panvice pridajte zemiaky, mrkvu, papriku a paradajky. Osolte a okorenite podľa chuti. Dusenú zeleninu nechajte dusiť asi 10 minút, kým zmäknú.
- Zahrejte rúru na 180°C. Do pekáča dajte vrstvu zapekaného mäsa a zeleninu. Potom opakujte vrstvenie, až spotrebujete všetko.
- Pečte v rúre asi 30-40 minút, alebo kým sa zapekané mäso a zelenina dobre prepečú a získajú zlatohnedú farbu.
- Podávajte teplé a vychutnajte si túto vynikajúcu zapekanú dobrotu!
Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť!