Zapekané plnené šampióny

Zapekané plnené huby sú lahodným pokrmom, ktorý môžete pripravovať ako predjedlo, hlavnú porciu alebo aj ako prílohu k iným jedlám. Nižšie je jednoduchý recept, ktorý môžete dodržiavať:

Ingrediencie:

  • 12 veľkých húb
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1/4 cibule, drobne nakrájanej
  • 1/4 papriky (červená, žltá alebo zelená), drobne nasekanej
  • 50 g parmezánu, nastrúhaného
  • 2 polievkové lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ a korenie podľa osobných preferencií
  • Olej na vyprážanie

 

Zapekané plnené huby

Postup:

Pravá talianská paradajková polievka – Recept

Pravá talianská paradajková polievka – Recept

Čítať viac »

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Odstráňte stonky z húb a pomocou malého noža alebo lyžice vydlabte stred. Tým vznikne priestor pre náplň.
  3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte, až kým nezmäkne a nezíska mierne zlatistú farbu.
  4. Pridajte nakrájanú papriku a cesnak a orestujte ešte pár minút, kým sa nezmäknú.
  5. Odstráňte zmes z panvice a nechajte ju vychladnúť na strane.
  6. V miske zmiešajte parmezán, petržlenovú vňať a vychladnutú zmes s cibuľou, paprikou a cesnakom. Soľ a korenie pridávajte s citom – podľa toho, čo vám hovorí chuť.
  7. Naplňte vydlabané huby pripravenou zmesou a usadiť ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Pečte huby v rúre približne 15-20 minút, až kým nebudú šťavnaté a zlatisté.
  9. Hotové zapekané plnené huby môžete servírovať teplé ako predjedlo, hlavnú porciu alebo ako prílohu. Prajeme vám bon appétit!

Tento recept predstavuje výborný spôsob, ako využiť huby a vytvoriť chutný a zdravý pokrm. Môžete ho prispôsobiť svojim preferenciám pridaním alebo zmenou ingrediencií.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *