Zapekané plnené huby sú lahodným pokrmom, ktorý môžete pripravovať ako predjedlo, hlavnú porciu alebo aj ako prílohu k iným jedlám. Nižšie je jednoduchý recept, ktorý môžete dodržiavať:
Ingrediencie:
- 12 veľkých húb
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1/4 cibule, drobne nakrájanej
- 1/4 papriky (červená, žltá alebo zelená), drobne nasekanej
- 50 g parmezánu, nastrúhaného
- 2 polievkové lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ a korenie podľa osobných preferencií
- Olej na vyprážanie
Zapekané plnené huby
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Odstráňte stonky z húb a pomocou malého noža alebo lyžice vydlabte stred. Tým vznikne priestor pre náplň.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte, až kým nezmäkne a nezíska mierne zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájanú papriku a cesnak a orestujte ešte pár minút, kým sa nezmäknú.
- Odstráňte zmes z panvice a nechajte ju vychladnúť na strane.
- V miske zmiešajte parmezán, petržlenovú vňať a vychladnutú zmes s cibuľou, paprikou a cesnakom. Soľ a korenie pridávajte s citom – podľa toho, čo vám hovorí chuť.
- Naplňte vydlabané huby pripravenou zmesou a usadiť ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte huby v rúre približne 15-20 minút, až kým nebudú šťavnaté a zlatisté.
- Hotové zapekané plnené huby môžete servírovať teplé ako predjedlo, hlavnú porciu alebo ako prílohu. Prajeme vám bon appétit!
Tento recept predstavuje výborný spôsob, ako využiť huby a vytvoriť chutný a zdravý pokrm. Môžete ho prispôsobiť svojim preferenciám pridaním alebo zmenou ingrediencií.