Zapekané plnené žemle

Pečené plnené žemle sú vynikajúce pečivo, ktoré sa dá ľahko pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý postup:

Ingrediencie:

  • 4 žemle
  • 4 plátky syra
  • 4 plátky šunky
  • Maslo

 

Pečené plnené žemle

Príprava:

Kuracie prsia so zeleninou – Recept

Kuracie prsia so zeleninou – Recept

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Žemle opatrne prestrihnite na polovicu, ale nie až do konca. Vznikne tak „kapsička“ pre náplň.
  3. Na spodnú časť každej žemle položte plátok syra a plátok šunky.
  4. Zakryte hornou časťou žemle.
  5. Vrchnú časť žemlí potrite maslom.
  6. Umístite žemle do rúry a pečte približne 10-15 minút, alebo kým sa žemle nezafarbia do zlatista a syr sa nerozpustí.
  7. Hotové pečené plnené žemle môžete podávať ako teplé občerstvenie, alebo ako súčasť výdatných raňajok.

Dúfam, že si ich užijete! Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *