Zapekané plnené žemle

Zapekané plnené žemle sú lahodné pečivo, ktoré je jednoduché pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 žemle
  • 4 plátky syra
  • 4 plátky šunky
  • Maslo

 

Zapekané plnené žemle

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Žemle rozkrojte na polovicu, ale nie úplne. Vytvorte tak “kapsu” pre náplň.
  3. Na spodnú polovicu každej žemle položte plátok syra a plátok šunky.
  4. Zaklopte hornej polovicou žemle.
  5. Potrite povrch žemlí maslom.
  6. Vložte žemle do rúry a pečte približne 10-15 minút, alebo kým nebudú žemle zlatisté a syr rozpustený.
  7. Hotové zapekané plnené žemle môžete podávať ako teplú občerstvuju, alebo ako súčasť bohatej raňajky.

Dúfam, že si ich vychutnáte! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *