Zapekané zemiaky s mäsom a smotanou

Recept na pečené zemiaky s mäsom a smotanou. Takto si ich obľúbite. 

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
  • 200 ml smotany na prípravu jedál
  • 200 g strúhanky
  • 100 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo ementál)
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Pečené zemiaky s mäsom a smotanou

Postup:

Kuracie prsia s tatarkou Hellmans

Kuracie prsia s tatarkou Hellmans

Čítať viac »

  1. Zemiaky očistite, nakrájajte na tenké plátky a varte v osolenej vode.
  2. V panvici rozohrejte olej a cibulku osmahnite do zlatista.
  3. Pridajte mleté mäso a opražte ho, až kým nezhnedne. Počas opraženia pridajte rozpučený cesnak a premiešajte.
  4. Opečené mäso dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
  5. Keď sú zemiaky uvarené, sceďte ich.
  6. Pekáč vymastite a striedavo doň poukladajte zemiaky, mäso a smotanu na jedlo. Tento proces opakujte, kým nebudú všetky zložky v pekáči.
  7. Na vrch nasypte strúhanku a strúhaný syr.
  8. Pekáč vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 30 minút, kým vrch nezhnedne a zemiaky s mäsom sa dôkladne neupečú.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *