Zapekané zemiaky s mäsom a smotanou

Recept na zapekané zemiaky s masom a smotanou. Takto ich budete mať veľmi radi. 

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 500 g mletej hovädziej alebo bravčovej vranej
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 g strúhanky
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam, ementál)
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekané zemiaky s mäsom a smotanou

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na tenké plátky a dajte variť do osolenej vody.
  2. Na panvici si zohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľku do zlatista.
  3. Pridajte mleté mäso a opečte ho dohneda. Počas opiekania pridajte rozdrvený cesnak a premiešajte.
  4. Opečené mäso ochuťte soľou a korením podľa chuti.
  5. Ak sú zemiaky uvarené, scedte ich.
  6. Vymastite pekáč a vrstvami doňho vyskladajte zemiaky, mäso a smotanu na varenie. Opakujte tento postup, kým nebudú všetky suroviny v pekáči.
  7. Na vrch posypte strúhankou a strúhaným syrom.
  8. Pekáč dajte do vyhriatej rúry predhriatej na 180 °C a pečte asi 30 minút, kým zvrchu nezhnedne a zemiaky s mäsom sa dobre neupečú.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *