Zemiakové krokety - Pečené

Vynikajúce zemiakové krokety sú fantastickým spôsobom, ako si užiť zemiaky. Tu je klasický slovenský recept:

Čo budete potrebovať:

  • 800 g zemiakov
  • 2 vajíčka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 malú cibuľku
  • 4 lyžice hladkej múky
  • soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

Pečené zemiakové krokety

Postupujte takto:

Bábovka s kyslou smotanou

Bábovka s kyslou smotanou

Čítať viac »

  1. Zahrejte rúru na 200 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do hrnca, zalejte vodou a pridajte soľ, a varte, až kým nezmäknú.
  3. Keď sú zemiaky uvarené, scedíte ich a nechajte vychladnúť.
  4. V miske prepasírujte vychladnuté zemiaky alebo ich jemne rozdrvte vidličkou.
  5. Pridajte k zemiakom vajíčka, nadrobno nasekaný cesnak, posekanú cibuľu a múku. Všetko dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
  6. Zo zmesi formujte krokety. Môžete vytvoriť valčeky alebo placky, ktoré následne obaľte v strúhanke.
  7. Na plech s papierom na pečenie uložte krokety a posypte ich vrch strúhankou, čím vytvoríte chrumkavú vrstvu.
  8. Plech s krokety vložte do predhriatej rúry a pečte približne 25 – 30 minút, alebo kým nezískajú zlatú farbu.
  9. Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť na plechu, a potom ich môžete servírovať s omáčkou podľa vlastnej chuti.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *