Ako dlho dusiť morčacie prsia?

Dĺžka dusenia môže závisieť od rôznych faktorov, ako je veľkosť mäsa, typ peci, teplota a osobné preference.

Vo všeobecnosti je odporúčané dusiť moracie prsia pri teplote okolo 160-165 °C po dobu približne 30-40 minút.

 

Ako dlho dusiť morčacie prsia?

Avšak, najlepšie je riadiť sa vnútornou teplotou mäsa pomocou teplomera na mäso, pretože ideálna teplota je 70 °C, keď je mäso dostatočne uvarené, šťavnaté a bezpečné na konzumáciu.

Nezabudnite na dôležitosť pokoja mäsa po upečení, približne 5-10 minút, aby sa šťava rovnomerne rozložila.

 

2)

Dusené morčacie prsia sú lahodným a zdravým jedlom, ktoré sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi. Doba dusenia morčacích prsníc závisí od niekoľkých faktorov, ako sú veľkosť a hrúbka mäsa, ako aj teplota, pri ktorej sa varí.

Všeobecne platí, že morčacie prsia by sa mali dusiť približne 30 až 45 minút. Tu je niekoľko odporúčaní na prípravu:

  1. Príprava: Pred dusením by ste mali morčacie prsia umyť a osušiť. Odporúča sa ich jemne osoliť a okoreniť podľa chuti.

  2. Nastavenie teploty: Pre správne dusenie je ideálne nastaviť teplotu na stredný plameň. Po dosiahnutí teploty môžete pridať trochu oleja alebo masla na panvicu a morčacie prsia zľahka opražiť na oboch stranách, aby sa uzavreli šťavy.

  3. Dusená tekutina: Po opražení pridajte k morčacím prsiam vývar, víno alebo dokonca rajčinovú omáčku, aby sa zabezpečila vlhkosť a chuť.

  4. Uzavretie a dusenie: Zakryte panvicu pokrývkou a nechajte morčacie prsia dusiť na nízkom plameni. Dôležité je pravidelne kontrolovať, či sa tekutina nevyparila. Ak potrebujete, môžete pridať viac tekutiny.

  5. Kontrola hotovosti: Morčacie prsia sú hotové, keď majú vnútornú teplotu aspoň 75 °C. Môžete ich skontrolovať pomocou teplomeru na mäso alebo ak sa mäso ľahko rozdelí vidlicou, je tiež dobrým znakom toho, že sú uvarené.

Po dokončení dusenia nechajte morčacie prsia chvíľu odpočívať pred podávaním, aby sa šťavy rovnomerne rozložili. Môžete ich podávať s rôznymi prílohami, ako sú zelenina, ryža alebo zemiaky.

Dusené morčacie prsia sú výbornou voľbou pre zdravé a chutné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Super tipy na prípravu morčacích pŕs! Milujem, keď je mäso šťavnaté a chutné. Určite vyskúšam dusiť ich podľa tvojich rád. Aj moje deti majú rady morčacie, takže sa to určite zíde. Ďakujem za skvelý článok!

  2. KatyM píše:

    Tento článok je naozaj užitočný! Nikdy som nevedela, ako dlho dusiť morčacie prsia. Vďaka za informácie o teplote a dĺžke dusenia! Už sa teším, ako si pripravím chutné jedlo pre rodinu. Držím palce s ďalšími receptami!

  3. Petrik74 píše:

    Ďakujem za super rady! Dusiť morčacie prsia znie veľmi lákavo a už som dostal chuť na niečo dobré. Páči sa mi, že je to aj zdravé jedlo. Určite vyskúšam tvoje odporúčania pri varení!

  4. ZuzanaX píše:

    Wow, aké fantastické informácie! Nikdy by ma nenapadlo dusiť morčacie prsia takto. Určite sa budem riadiť tvojimi radami a pripraviť si ich s láskou. Ďakujem za inšpiráciu, vyzerá to veľmi chutne!

  5. RoboH píše:

    Skvelý článok o príprave morčacích pŕs! Mám rád jednoduché recepty a tvoje tipy sú presne to, čo potrebujem. Urobím ich pre rodinu tento víkend a som si istý, že budú nadšení. Ešte raz ďakujem!

  6. MartaP píše:

    Tento recept ma nadchol! Dusiť morčacie prsia takto mi pripadá ako perfektný nápad na nedeľný obed. Určite vyskúšam tvoje postupy a verím, že nám všetkým chutilo. Veľká vďaka za skvelé rady!

  7. LuckyCat píše:

    Wow, úžasný článok plný praktických rád! Dusiť morčacie prsia sa zdá byť jednoduchšie než som si myslela. Teším sa na to, ako si pripravím zdravé jedlo pre celú rodinu na víkendový obed.

  8. -Milo- píše:

    ‘Dusené morčacie prsia sú jedno z mojich obľúbených jedál!’ Super tipy ohľadom prípravy! Rada skúsim aj tvoje odporúčania ohľadom dochucovania a varenia v omáčke.

  9. !Nina! píše:

    ‘Ďakujem za skvelé rady!’ Nikdy by ma nenapadlo dusiť mäsko takto jednoducho a chutne! Už sa neviem dočkať, kedy to uvarím pre svojich blízkych.

  10. #Tommy# píše:

    ‘Veľmi inšpiratívny článok!’ Máte pravdu s tým odpočinkom po varení – vždy je mäso šťavnatejšie! Skúsim to urobiť podľa vašich tipov tento víkend.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *