Ako dlho dusiť morčacie stehno?

Časová dĺžka dusenia morčacieho stehna sa odvíja od rôznych aspektov, ako sú rozmer kusu mäsa a teplota varenia.

Všeobecne sa odporúča naplánovať si dusenie morčacieho stehna na 25 až 30 minút pre 450 g mäsa.

Je však nevyhnutné monitorovať teplotu mäsa, pretože má zásadný vplyv na proces dusenia.

Odporúča sa dusiť morčacie stehno pri približne 165 °C, kým mäso nie je správne prepečené a šťavnaté.

Rovnako sa odporúča použiť teplomer na mäso, aby ste mohli s presnosťou sledovať teplotu a dosiahnuť ideálne výsledky.

 

2)

Dusené morčacie stehno predstavuje výborné a nutrične hodnotné jedlo, ktoré si zaslúži dôkladnú prípravu. Doba dusenia závisí od rôznych faktorov, medzi ktoré patrí veľkosť stehna, teplota a metóda varenia. Zvyčajne sa dodržiava nasledujúci postup:

Jednoduchá omáčka na špagety

Jednoduchá omáčka na špagety

Čítať viac »

  1. Príprava stehna: Pred procesom dusenia je rozumné stehno dôkladne umyť a osoliť. Môžete ho aj marinovať niekoľko hodín v bylinkách a koreninách podľa vlastného vkusu.

  2. Opekanie: Pred samotným dusením sa odporúča stehno opiecť na pánvi, čo pomáha zvýrazniť jeho chuť a dosiahnuť chrumkavú kôrku. Opekanie zvyčajne trvá 5-10 minút na každej strane.

  3. Dusením: Po opečení preložte stehno do hrnca na dusenie, pridajte zeleninu (napríklad cibuľu, mrkvu, zeler) a vývar alebo vodu. Hrnce by malo byť zakryté.

  4. Doba dusenia: Morčacie stehno sa obyčajne dusí 1,5 až 2 hodiny na strednom ohni, alebo dlhšie, ak preferujete veľmi mäkké mäso. Pri pomalom varení v hrnci na pomalé varenie môže byť dusenie predĺžené na 4-6 hodín.

  5. Kontrola: Počas dusenia je vhodné občas skontrolovať, či je mäso dostatočne mäkké, a v prípade potreby pridať tekutinu.

Odporúča sa vždy testovať mäso vidlicou; ak sa ľahko oddelí od kosti, je pripravené. Dusené morčacie stehno podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Super článok! Nikdy som nevedel, ako dlho dusiť morčacie stehno. Určite vyskúšam tvoj recept. Opečenie pred dusením znie skvele, určite to dodá jedlu na chuti. Ďakujem za užitočné tipy!

  2. JankoMaliar píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept na dusené morčacie stehno! Doba dusenia je presne to, čo som potreboval vedieť. Teším sa, že skúsim tvoje rady s marinovaním a opekaním. Určite to bude mňamka!

  3. ZelenýSlon píše:

    Článok ma veľmi potešil! Dusené morčacie stehno je jedlo, ktoré mám rád a tvoje rady mi pomôžu pripraviť ho ešte lepšie. Zaujímavé je aj pridanie zeleniny. Díky za inšpiráciu!

  4. BublinkováKráľovná píše:

    Wow, aký skvelý návod na dusenie morčacieho stehna! Nevedela som, že je dôležité používať teplomer na mäso. Tvoje rady určite vyskúšam pri najbližšej rodinnej večeri. Určite budeme mať chutné jedlo!

  5. RybkaPlyšák píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Doba dusenia a všetky podrobnosti sú super užitočné. Teším sa, že si môžem pripraviť niečo výnimočné pre rodinu. Vďaka za skvelé tipy a inšpiráciu!

  6. JasnáHvězda píše:

    Fakt zaujímavý článok! Rada varím a tento recept na dusené morčacie stehno mi otvoril oči ohľadom času varenia a teploty. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím! Veľká vďaka za super informácie.

  7. MačičkaNina píše:

    Takto jednoducho to vysvetlené, veľmi si to cením! Dusenie morčacieho stehna bude určite lepšie s tvojimi radami o marinovaní a kontrolovaní teploty. Skutočne sa teším na výborné jedlo doma!

  8. (•◡•)ノ píše:

    …Uau! Tvoje tipy sú úplne geniálne pre prípravu duseného morčacieho stehna! Opekanie pred dusením ma oslovilo najviac. Myslím, že toto by mohlo byť moje obľúbené jedlo po tvojich radách!

  9. !DúhováPanda! píše:

    …Čítal som tento článok a musím povedať, že je to úžasný návod na prípravu morčacieho stehna! Teraz viem presne ako dlho ho dusiť a čomu venovať pozornosť počas varenia… Ďakujem ti za tieto cenné informácie!

  10. #ŠpeciálnyRecept# píše:

    …Mám rád variť a tvoj článok mi dal nové nápady na prípravu duseného morčacieho stehna. Opekanie pred samotným dusením? To znie skvele! Už sa nemôžem dočkať výsledku v kuchyni…