Ako dlho dusiť morčacie stehno?

Doba dusenia morčacieho stehna závisí na rôznych faktoroch, ako sú veľkosť kusu mäsa a teplota.

Všeobecne platí, že pre dusenie morčacieho stehna by ste mali zostaviť časový plán na 25 až 30 minút na 450 g mäsa.

Avšak je dôležité sledovať teplotu mäsa, pretože to ovplyvňuje dobu dusenia.

Odporúča sa dusiť morčacie stehno pri teplote okolo 165 °C, až kým mäso nebude správne upečené a šťavnaté.

Stále odporúčame používať teplomer na mäso, aby ste mohli presne sledovať teplotu a dosiahnuť optimálne výsledky.

 

2)

Dusené morčacie stehno je výborným a výživným jedlom, ktoré si zaslúži správnu prípravu. Doba dusenia závisí od rôznych faktorov, ako sú veľkosť stehna, teplota a spôsob varenia. Obyčajne platí nasledovný postup:

  1. Príprava stehna: Pred dusením je dobré stehno umyť a osoliť. Môžete ho marinovať aj niekoľko hodín v koreninách a bylinkách podľa vlastnej chuti.

  2. Opekanie: Pred samotným dusením je odporúčané stehno opiecť na pánvi, aby sa zvýraznila jeho chuť a dosiahla chrumkavá kôrka. Opekanie trvá zvyčajne 5-10 minút na každej strane.

  3. Dusením: Po opečení preložte stehno do hrnca na dusenie, pridajte zeleninu (napríklad cibuľu, mrkvu, zeler) a vývar alebo vodu. Hrnce by mal byť zakrytý.

  4. Doba dusenia: Morčacie stehno sa zvyčajne dusí 1,5 až 2 hodiny na strednom ohni, alebo dlhšie, ak preferujete veľmi mäkké mäso. V prípade pomalého varenia v hrnci na pomalé varenie môžete dusenie predĺžiť na 4-6 hodín.

  5. Kontrola: Počas dusenia je dobré občas skontrolovať, či je mäso dostatočne mäkké, a podľa potreby pridať tekutinu.

Odporúča sa vždy mäso testovať vidlicou; ak sa ľahko oddelí od kosti, je hotové. Dusené morčacie stehno podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina.

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Super článok! Nikdy som nevedel, ako dlho dusiť morčacie stehno. Určite vyskúšam tvoj recept. Opečenie pred dusením znie skvele, určite to dodá jedlu na chuti. Ďakujem za užitočné tipy!

  2. JankoMaliar píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept na dusené morčacie stehno! Doba dusenia je presne to, čo som potreboval vedieť. Teším sa, že skúsim tvoje rady s marinovaním a opekaním. Určite to bude mňamka!

  3. ZelenýSlon píše:

    Článok ma veľmi potešil! Dusené morčacie stehno je jedlo, ktoré mám rád a tvoje rady mi pomôžu pripraviť ho ešte lepšie. Zaujímavé je aj pridanie zeleniny. Díky za inšpiráciu!

  4. BublinkováKráľovná píše:

    Wow, aký skvelý návod na dusenie morčacieho stehna! Nevedela som, že je dôležité používať teplomer na mäso. Tvoje rady určite vyskúšam pri najbližšej rodinnej večeri. Určite budeme mať chutné jedlo!

  5. RybkaPlyšák píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Doba dusenia a všetky podrobnosti sú super užitočné. Teším sa, že si môžem pripraviť niečo výnimočné pre rodinu. Vďaka za skvelé tipy a inšpiráciu!

  6. JasnáHvězda píše:

    Fakt zaujímavý článok! Rada varím a tento recept na dusené morčacie stehno mi otvoril oči ohľadom času varenia a teploty. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím! Veľká vďaka za super informácie.

  7. MačičkaNina píše:

    Takto jednoducho to vysvetlené, veľmi si to cením! Dusenie morčacieho stehna bude určite lepšie s tvojimi radami o marinovaní a kontrolovaní teploty. Skutočne sa teším na výborné jedlo doma!

  8. (•◡•)ノ píše:

    …Uau! Tvoje tipy sú úplne geniálne pre prípravu duseného morčacieho stehna! Opekanie pred dusením ma oslovilo najviac. Myslím, že toto by mohlo byť moje obľúbené jedlo po tvojich radách!

  9. !DúhováPanda! píše:

    …Čítal som tento článok a musím povedať, že je to úžasný návod na prípravu morčacieho stehna! Teraz viem presne ako dlho ho dusiť a čomu venovať pozornosť počas varenia… Ďakujem ti za tieto cenné informácie!

  10. #ŠpeciálnyRecept# píše:

    …Mám rád variť a tvoj článok mi dal nové nápady na prípravu duseného morčacieho stehna. Opekanie pred samotným dusením? To znie skvele! Už sa nemôžem dočkať výsledku v kuchyni…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *