Ako dlho pečieme kuracie stehná

Kuracie stehná sú jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré sa pripravujú aj na Slovensku. Pecenie kuracích stehien môže trvať asi hodinu, v závislosti od veľkosti kúskov mäsa a teploty, pri ktorej sa pečú. Tu je recept na kuracie stehná pečené v tradičnom slovenskom štýle.

Na prípravu kuracích stehien budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– soľ
– čierne korenie
– cesnakový prášok
– cibuľový prášok
– paprika
– olej

 

Ako dlho pečieme kuracie stehná

Postup:

1. Predhrejte rúru na 200 °C.

2. Kuracie stehná premývajte pod tečúcou vodou a osušte utierkou.

3. V malom miske zmiešajte soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, cibuľový prášok a papriku. Potom tieto korenie natriaste na obe strany kuracích stehien.

4. Na plechu na pečenie rozotrite olej a uložte naň kuracie stehná. Pekte ich vo vyhriatej rúre asi 40 – 50 minút, alebo kým nebudú pekne zlatisto-hnedé a vnútri dobre prepečené.

5. Pred servírovaním nechajte stehná 5 – 10 minút odpočívať, aby sa mohli šťavy dôkladne vsiaknuť do mäsa.

6. Podávajte kuracie stehná s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou zeleninou, zemiakmi, šalátom alebo chlebíkom.

Takto pripravené kuracie stehná v tradičnom slovenskom štýle určite potešia vašu rodinu či hostí. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Olympia68 píše:

    Mňam, znie to veľmi chutne! Určite vyskúšam tento recept.

  2. Lea45 píše:

    Kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo. Teším sa, že som našla nový recept na ich prípravu.

  3. Emanuel23 píše:

    Tento recept je skvelý, veľmi podrobný a jednoduchý na pochopenie.

  4. Sarova Frantisek píše:

    Skvelý recept! Verím, že budú chutiť skvele.

  5. Nsimonova píše:

    Recept na kuracie stehná v slovenskom štýle? To musím vyskúšať!

  6. Kornel21 píše:

    Mňam, znie to skvele! Určite vyskúšam tento recept na víkend.

  7. Akravjarova píše:

    Kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo. Teším sa, že som našla nový recept na ich prípravu!

  8. Demeter98 píše:

    Tento recept znie veľmi jednoducho, aj ja ho skúsim čo najskôr.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *